Àmbit de la notícia
Internacional

El coaching, també per ONG

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • Banner de Zentrum Coaching. Font: Zentrum
  • Desenvolupament personal. Font: Youtube
  • Motivació d'equips. Font: Youtube
  • Solucions creatives. Font: Pixabay
  • Center For Non Profit Coaching. Font: CFNPC
  • Logo de Zentrum Coaching. Font: Zentrum

Aquesta tècnica d’entrenament ofereix un conjunt d’eines per a les entitats afavorint el desenvolupament personal, la construcció d’autoconfiança i la generació de responsabilitat. Zentrum Coaching, és un exemple a Catalunya.

El coaching pot sonar a concepte modern. Els seus orígens, però, es remunten a la Grècia Clàssica, quan un filòsof anomenat Sòcrates utilitzava un mètode amb els seus deixebles que promovia el diàleg per trobar respostes. El model actual, tot s’ha de dir, no té res a veure amb el que van experimentar els i les ciutadanes de la polis grega fa 6.000 anys. Thomas J.Leonard, és el precursor del coaching personal, qui es va encarregar d’adaptar aquest mètode per fer-ho aplicable al dia a dia, ajustat a les necessitats de les persones.


Què és el coaching?

El coaching és un procés d’entrenament confidencial que el que cerca és ajudar al desenvolupament personal afavorint: les capacitats de lideratge, la motivació, la comunicació i la creativitat, per tal de superar reptes i arribar als objectius professionals i personals. No és ni cap teràpia, ni cap suport psicològic, ni cap sessió de consultoria. Portada als Estats Units als anys 80, també s’ha anat implantant a diferents països europeus, el Japó o Amèrica Llatina.


Les entitats també se’n poden beneficiar

Al món existeixen diferents organismes que ajuden a les entitats no lucratives i ONG legalment constituïdes a fer servir aquesta eina. Un d’ells és el Center for Non-Profit Coaching, un centre amb seu a Nova York, que ofereix sessions de coaching, tant per a individuals, com centrades en lideratge i qüestions d’organització. A través d’aquestes sessions, les entitats poden clarificar la seva missió, desenvolupar una cultura coherent amb els objectius de l’organització, alinear personal, temps i recursos per assolir-los o dissenyar plans de comunicació i programes d'avaluació dels projectes.


El coaching a Catalunya

A Catalunya també trobem exemples per a les entitats. És el cas de Zentrum Coaching, un projecte que promou Mònica Moles, Coach i Economista, especialitzada en les Entitats del Tercer Sector i projectes d’emprenedoria social. Per a les entitats i ONGs a les quals els hi falta motivació i compromís per seguir endavant, no tenen l’impuls per portar l’organització a un nivell més alt o la comunicació entre els i les diferents membres no flueix, Zentrum proposa solucions fent servir tècniques de coaching. També ho fa quan les persones que són membres d’una entitat se senten bloquejades, estressades o tenen dificultats per gestionar el seu temps, quan necessiten trobar altres perspectives que els ajudin a avançar, o quan els líders volen ser persones transformadores que generin talent i èxit a les seves organitzacions.

El Coaching per ONG és molt nou a Catalunya i és possible acostar-se a aquest recurs a títol de prova abans de comprometre’s en un procés. Per més informació, pots consultar aquest enllaç.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari