El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament compleix 30 anys

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Luci Vega
 Font:
Font:

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament compleix 30 anys

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

L’organització va néixer el 5 de juliol de 1986 de la mà de diversos ajuntaments i entitats amb l’objectiu de finançar accions de cooperació al desenvolupament a països del Sud.

Coincidint amb les primeres campanyes organitzades per la societat civil per destinar el 0,7% del PIB als països empobrits, diferents institucions públiques i associacions catalanes es van organitzar per crear un fons solidari amb el Sud.

D’aquesta manera, naixia el 5 de juliol de 1986 a Salt el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, constituït per 27 organismes socis i una junta executiva formada per 6 ajuntaments (Arbúcies, Olot, Salt, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona i Terrassa) i tres entitats (Justícia i Pau, Ciemen i Càritas Diocesana).

“No volíem que la cooperació es convertís en una arma partidista i, per això, proposàvem aplegar totes les administracions catalanes, sense exclusions’, expliquen des del fons.

Durant aquests 30 anys, el Fons Català ha donat suport a gairebé 3.000 projectes de cooperació i de sensibilització i educació al desenvolupament i ha coordinat els esforços dels ajuntaments catalans en diverses campanyes d’emergència i reconstrucció a l'Amèrica Central, Kosovo, Marroc, Sud-est asiàtic o Haití, entre d’altres.

Actualment, compta amb 315 organismes associats, majoritàriament ajuntaments però també consells comarcals, diputacions i 13 entitats i ONG.

Per commemorar el seu 30 aniversari, el fons té previst organitzar una celebració a Girona durant la tardor. La informació es farà pública properament.

Afegeix un comentari nou