El I Congrés de Qualitat de l’Aire afronta el repte de rebaixar el nivell de contaminació

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
Barcelona suspèn en contaminació atmosfèrica.  Font: El Pais
Barcelona suspèn en contaminació atmosfèrica. Font: El Pais

El I Congrés de Qualitat de l’Aire afronta el repte de rebaixar el nivell de contaminació

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

La temàtica d'aquest fòrum internacional, que tindrà lloc el 24 i 25 d’octubre a Sabadell, coincideix amb la reivindicació del Dia Mundial del Medi Ambient 2019 sobre la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

La contaminació de l’aire és una de les principals causes de mort a nivell mundial. A Catalunya, se superen els nivells de diòxid de nitrogen (N02) i de PM10 (petites partícules disperses a l'atmosfera, amb un diàmetre d'entre 2,5 i 10 micrometres) en zones densament poblades com Barcelona, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Aprofitant que el Dia Mundial del Medi Ambient de 2019, que se celebra el 5 de juny, està centrat en la lluita contra la contaminació de l’aire, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Sabadell organitzen el I Congrés de Qualitat de l'Aire els propers 24 i 25 d’octubre.

Aquest esdeveniment, que tindrà lloc a Fira Sabadell, vol posar en el centre del debat la gestió de la contaminació atmosfèrica a escala nacional amb la idea de trobar solucions a una de les principals causes ambientals de mort a tot el món.

El congrés compta amb la col·laboració i el suport d’un equip científic i d’experts format per membres de l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència de Salut Pública de Barcelona, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l'ISGLOBAL i la Plataforma de Qualitat de l'Aire, formada per una vuitantena d’entitats ambientals catalanes.

A més a més, el congrés congregarà més de 70 ponents de renom nacional i internacional i oferirà 24 sessions dividides en diferents temàtiques relacionades en l’àmbit de la salut, les emissions, la mobilitat, l’urbanisme, la sensibilització, la fiscalitat, l’avaluació i la modelització.

Objectius

El congrés està pensat per crear sinergies entre els diferents professionals implicats en la temàtica per tal d’establir aliances i enfortir el sector. L’esdeveniment també pretén que tots els agents claus s’involucrin en la causa i adoptin polítiques a favor de la qualitat de l’aire que serveixin per sensibilitzar la societat.

Com a objectiu final, el fòrum ha de servir per dissenyar estratègies i accions que contribueixin a resoldre el repte d’aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l’aire a l’entorn urbà a través de la dinamització i implantació de solucions tecnològiques presents al mercat.

L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta i només es requereix una preinscripció prèvia.

Afegeix un comentari nou