El moviment antiracista i global aterra a Catalunya a l’inici de la campanya electoral europea

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
La campanya es presenta a Catalunya el 10 de maig. Font: Irídia
#WeAreMore vol frenar l'onada d'extrema dreta a Europa.

El moviment antiracista i global aterra a Catalunya a l’inici de la campanya electoral europea

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

#WeAreMore vol frenar l’auge de l’extrema dreta i conquistar drets civils i polítics, com el dret a votar de les persones immigrants.

La campanya antiracista europea #WeAreMore aterra el 10 de maig a Barcelona coincidint amb l’inici de la campanya electoral per a les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig.

Sota el lema ‘Actualització pendent #WeAreMore’ la campanya no només denuncia la vulneració de drets civils que s’està produint a Europa davant l’auge de l’extrema dreta, sinó que, també, pretén conquistar-los amb la força d’aquesta col·lectivitat global.

El fet que el moviment es presenti a Catalunya el primer dia de campanya electoral no és casualitat. Representa una acció de denuncia davant el racisme institucional que s’està produint actualment. I és que, a dia d’avui, encara hi ha multitud de persones que han nascut o que porten dècades vivint en aquest país i que no poden votar.

I no només això. #WeAreMore denuncia totes les facetes de l’auge d’extrema dreta a Europa: racisme, xenofòbia, vulneració de drets civils, polítiques migratòries, el drama de les persones que moren al mar per falta de vies legals...

La campanya advoca per la justícia global i la justícia climàtica i reivindica una actualització de les lleis per poder guanyar terreny en la conquesta de drets civils i polítics i aturar el racisme.

“Cal actualitzar les polítiques migratòries perquè ningú quedi al marge dels drets, perquè la policia deixi de parar gent en funció del seu perfil ètnic, perquè volem tancar els CIE... Calen polítiques integrals per prevenir el racisme”, referma en un comunicat el Centre Irídia per a la Defensa dels Drets Humans.

Irídia és una de les entitats que organitza aquesta campanya a Catalunya juntament amb Lafede.cat, SOS Racisme, el Centre Delàs, Oxfam Intermón, Mundo en Movimiento, Tanquem els CIE i l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Després de presentar-se el 28 d’abril a Madrid, arriba el 10 de maig a Barcelona en un acte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCB) amb parlaments, música i teatre. En el següent vídeo podeu veure la presentació que va tenir lloc a Madrid.

Afegeix un comentari nou