El Programa Europa Creativa Cultura premia la Cooperativa LaFundició

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: AEPC 2018
Font: AEPC 2018
 Font: AEPC 2018
Font: AEPC 2018
 Font: AEPC 2018
Font: AEPC 2018

El Programa Europa Creativa Cultura premia la Cooperativa LaFundició

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

El 2018 és l’any del Patrimoni Cultural Europeu, i el Programa Europa Creativa Cultura ja ha publicat qui són les entitats premiades. Una d’elles és catalana.

La cooperativa LaFundició de l’Hospitalet de Llobregat ha estat seleccionada pel seu projecte Where the city loses its name, pel qual ha rebut 129.132 euros de subvenció europea.

LaFundició és una cooperativa que va néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’impulsar processos col·lectius de coneixement i pràctiques culturals. A més, la seva funció és regularitzar la situació precària de les persones que treballen al sector cultural. Entre altres projectes, LaFundició va crear el Centre de la Interpretació de la Ciutat des de les Barraques (CICdB), que recupera memòria històrica amb l'antic veïnat dels assentaments de barraques de Can Pi, La Bomba i La Cadena de l'Hospitalet de Llobregat.

A escala estatal, el Programa Europa Creativa Cultura ha premiat amb 104.760, 52 euros Crafting Europe in the Bronze Age and Today, un projecte de l’Asociación de Amigos del Yacimiento Arqueológico de la Bastida de Totana, Múrcia.

Pert altra banda, entre els partners del concurs també hi ha 4 entitats catalanes que han participat de més d’un dels projectes europeus seleccionats. Les entitats en qüestió són Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ajuntament de Gironella, Tasca Serveis d’Animació i EPE Fundació Mies van der Rohe.

De 77 projectes internacionals europeus que es van presentar a la convocatòria, el Programa europeu n’ha seleccionat 29. D’entre els països premiats hi ha, a més d’Espanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Grècia, Hongria, Itàlia, Holanda, Portugal, Sèrbia, Eslovènia i Regne Unit.

L’objectiu de la convocatòria de suport als projectes de cooperació europea relacionats amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 (AEPC 2018) consisteix en promoure el patrimoni cultural europeu com a recurs compartit i en fomentar la presa de consciència de la història europea i dels valors comuns.

Afegeix un comentari nou