Els 100 anys del SCI Internacional recollits en un llibre

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
El llibre recull els 100 anys d'història del Servei Civil Internacional Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
El llibre recull els 100 anys d'història del Servei Civil Internacional Font: Servei Civil Internacional de Catalunya

Els 100 anys del SCI Internacional recollits en un llibre

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El Servei Civil Internacional celebra aquest 2020 els 100 anys del seu naixement amb la publicació d’un llibre sobre el seu primer segle d’història.

El llibre ‘Words about deeds: 100 years of international voluntary service for peace’ (només està disponible en anglès) fa una revisió dels primers 100 anys de la història del moviment del Servei Civil Internacional (SCI). A través d’articles i de reportatges fotogràfics el llibre recull l’empremta de milers de projectes, camps de treball i altres esdeveniments que han marcat la història d’aquest moviment.

El llibre és resultat del treball d’un equip de voluntaris i voluntàries internacionals i ha estat publicat pel Secretariat Internacional a Anvers, amb la col·laboració de l’Arxiu Internacional de l’SCI a Suïssa.

Estructurat en quatre grans parts vinculades a la història del món modern, el llibre presenta quatre grans capítols:

  • La construcció d’un moviment per a la pau: des del seu naixement fins al 1920 fins al 1945 relatant projectes en el marc d’esdeveniments mundials històrics com el terratrèmol a l’Índia el 1934 o la Guerra Civil Espanyola i la postguerra.
  • El sorgiment d’un moviment mundial: del 1945 fins al 1970 amb projectes socials solidaris i de reconstrucció després de la Segona Guerra Mundial, el primer contacte del SCI a l’Àfrica el 1948 o la col·laboració amb comunitats progressistes dels sud dels EUA per confrontar el Ku Klux Klan.
  • El SCI en un món canviant: del 1970 al 1995. Època per repensar el moviment i adaptar-lo a un món canviant. Sensibilització sobre ecologia i gènere, reflexions sobre el rol de les dones al SCI i sobre el voluntariat com a mode de vida, etc.
  • Expansió i transformació en un món globalitzat: del 1995 al 2020. Anys de projectes post Guerra Freda, projectes a Serbia i Kosovo, projectes amb i per a persones refugiades, etc. i també anys per fer memòria i projectar el futur del SCI.

El llibre està disponible només en anglès i s’edita sota demanda. El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI-Cat) farà una comanda conjunta de llibres. Aquelles persones interessades a adquirir-ne algun exemplar cal que omplin aquest formulari. El preu és de 25 € i els costos d’enviament aniran a càrrec del SCI.

Afegeix un comentari nou