Els Objectius del Mil·lenni en entredit

Els Objectius del Mil·lenni en entredit

Resum: 

Les ONGD denuncien la visita a Espanya del dictador i genocida rwandès Paul Kagame i la seva designació per part de l’ONU per copresidir, juntament amb Zapatero, la cimera sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Les organitzacions demanen a Zapatero que declini la invitació per presidir-la.

La Federació Catalana d’ONGD -FCONGD- lamenta la decisió de José Luís Rodríguez Zapatero de convidar a Espanya el dictador Paul Kagame, president de Rwanda, per preparar la cimera sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) que tindrà lloc el mes de setembre a la seu de les Nacions Unides, mentre la justícia espanyola persegueix des de fa dos anys 40 alts dirigents del règim rwuandès per crims de genocidi, contra la humanitat i de guerra.

Es calcula que a Rwanda grups armats finançats per Kagame han assassinat ja prop de dos milions de persones i uns cinc milions a República Democràtica del Congo pel saqueig dels seus ingents recursos minerals en benefici de grans multinacionals. Kagame, designat per les Nacions Unides a copresidir la cimera, juntament amb el president espanyol, gaudeix d’immunitat per la seva condició de cap d’estat en exercici. La Federació ha rebut amb preocupació la decisió de les Nacions Unides d’escollir Kagame, responsable últim dels crims, com a representant dels “Països en desenvolupament” a una cimera d’aquestes característiques.

La Federació vol recordar a l’executiu espanyol que entre els assassinats perpetrats pels homes de confiança de Kagame es troben nou persones espanyoles, entre cooperants i sacerdots, mortes per ser testimonis “incòmodes” dels crims contra població civil indefensa. També es lamenta que encara no hagi hagut cap gest de solidaritat amb els familiars per la matança. La FCONGD s’adhereix al manifest de les ONGD espanyoles, i insta al Govern espanyol a treballar perquè el govern rwandès cessi en la seva constant i sistemàtica violació als drets humans, per demanar la pau a la regió dels Grans Llacs, i perquè Zapatero declini la invitació a presidir la cimera sobre els ODM.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou