'En tierra de nadie', una exposició per a les persones refugiades d'arreu

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: CEAR
Font: CEAR
 Font: CEAR
Font: CEAR
 Font: CEAR
Font: CEAR

'En tierra de nadie', una exposició per a les persones refugiades d'arreu

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

'En tierra de nadie' és l'exposició resultant de dos anys d'observació a les fronteres, on persones refugiades esperen rebre asil.

La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) ha engegat una campanya de vídeo per conscienciar-nos de la gran quantitat de fronteres que perduren i vulneren drets de milions de persones migrants encara avui.

Mèxic, Guatemala, Marroc, Grècia, Turquia, l’Orient Mitjà, Corea del Nord, Birmània, els països subsaharians. En total una setantena de murs fronterers aïllen la gent d’aquests països i els impossibiliten la llibertat de moviments en unes condicions dignes.

Vivim en un món aparentment hiperconnectat en el qu al les històries de persones refugiats que queden atrapats entre fronteres polítiques es multipliquen arreu del planeta. Per mostrar-nos això, el CEAR ha creat 'En tierra de Nadie', que s’exposarà amb opció de visita guiada al Centro Cultural Casa del Reloj fins al 24 de febrer.

L’any 2016 el CEAR va crear l’Observatori dels Drets d’Asil, les migracions forçades i les fronteres, que des d’aleshores fa un seguiment dels migrants en el recorregut de la seva peripècia vital. El 2017 es van registrar més de 5000 morts en 365 dies, 3000 dels quals van morir ofegats prop de les costes mediterrànies. Segons la OIM, el número total de desplaçats forçosos al món ascendeix fins a 65 milions de persones.

L'Observatori impulsat pel CEAR ha establert punts d’observació a les fronteres citades línies més amunt, i a partir de l’experiència directa i el contacte amb migrants refugiats han elaborat quatre informes que evidencien les conseqüències humanitàries de les polítiques migratòries.

Les lleis migratòries se centren en la seguretat del país d’arribada i en molts casos obvien els drets i la seguretat personal dels i les migrants, persones que sovint fugen de persecucions i violència.

Afegeix un comentari nou