És possible fer sostenibles els esdeveniments esportius?

LaviniaNext
Autor/a: 
F Pere Tarrés / LaviniaNext
Voluntaris internacionals del recentment format ‘Green Team’ van formar part de la trobada. Font: Gertrud Alatare Font: Gertrud Alatare
Voluntaris internacionals del recentment format ‘Green Team’ van formar part de la trobada. Font: Gertrud Alatare
Els socis del projecte treballaran per a desenvolupar una lliga de futbol sostenible. Font: Gertrud Alatare  Font: Gertrud Alatare
Els socis del projecte treballaran per desenvolupar una lliga de futbol sostenible. Font: Gertrud Alatare
L’objectiu de PlayGreen és reduir l'impacte mediambiental de les competicions esportives i fer-les més sostenibles. Font : Gertrud Alatare Font: Gertrud Alatare
L’objectiu de PlayGreen és reduir l'impacte mediambiental de les competicions esportives i fer-les més sostenibles. Font : Gertrud Alatare
La regona reunió del projecte PlayGreen ha tingut lloc a Tallinn. Font : Gertrud Alatare Font: Gertrud Alatare
La segona reunió del projecte PlayGreen ha tingut lloc a Tallinn. Font : Gertrud Alatare

És possible fer sostenibles els esdeveniments esportius?

Autor/a: 
F Pere Tarrés / LaviniaNext
LaviniaNext

Resum: 

La segona reunió del projecte 'PlayGreen', celebrada a Tallinn, ha avançat en l'objectiu de reduir l'impacte mediambiental de les competicions esportives i fer-les més sostenibles.

El projecte col·laboratiu d’Erasmus+Sport anomenat 'PlayGreen', i liderat per l'Associació Ecoserveis, juntament amb els socis de les federacions de futbol de Malta, Estònia, la Regió Flamenca de Bèlgica i l'Organització No Governamental Europea de l'Esport (ENGSO, per les seves sigles en anglès) continua avançant en el seu propòsit: fer més sostenibles les competicions esportives. Tallinn, capital d'Estònia, va ser l'escenari de la segona reunió de treball, organitzada per l'Associació de Futbol d'Estònia.

Sis voluntaris internacionals del recentment format Green Team (equip verd) van formar part de la trobada. Allà, van poder conèixer els objectius del projecte i les tasques que havien de complir als seus països per donar suport a la missió de reduir l'impacte mediambiental de les competicions esportives i fer-les més ecològiques i sostenibles.

El primer dia de la reunió va incloure tallers per preparar una campanya de comunicació que vol ajudar el Green Team a atraure més voluntaris a la causa i conscienciar sobre els objectius del projecte a través de diversos canals de comunicació. A banda, els socis també van rebre assessorament sobre com involucrar els voluntaris del seu Green Team, que posteriorment tindran assignada la tasca de desenvolupar l’anomenada Lliga de Futbol Sostenible en els seus respectius països.

A més, gràcies a l'eina de 'PlayGreen', creada dins l'àmbit del projecte, el Green Team i els socis de la iniciativa van explorar els impactes potencials dels esdeveniments esportius en el medi ambient i van fer una pluja d'idees sobre com reduir-los.

Durant el segon dia, els joves involucrats en la iniciativa van desenvolupar un vídeo de llançament de la campanya de comunicació del Green Team i van crear consciència sobre PlayGreen. A més, van fer un recorregut per Tallinn, mentre els socis van continuar el seu treball. També es va revisar cada paquet de treball i es va debatre sobre com avançar en els resultats del projecte, que beneficiaran a qualsevol organització esportiva disposada a crear esdeveniments esportius sostenibles.

La pròxima reunió, a mitjans del 2020

La pròxima reunió del projecte se celebrarà a mitjans del 2020. Des d’aleshores, els socis de l'associació de futbol i els seus Green Team estan ocupats organitzant cada Lliga de Futbol Sostenible.

Ecoserveis i l'ENGSO també proporcionaran suport i tutoria durant els pròxims mesos als membres del Green Team que se sentin capacitats i confiats per emprendre accions climàtiques a través de l'esport.

Si t'interessa formar part del projecte, et pots registrar aquí. Per a més informació sobre 'PlayGreen' pots visitar el lloc web del projecte.

Afegeix un comentari nou