França prohibeix als supermercats malbaratar aliments

 Font:
Font:

França prohibeix als supermercats malbaratar aliments

Resum: 

Amb aquesta mesura es pretén reduir a la meitat la quantitat de residus alimentaris del país abans de l’any 2025.

El darrer informe de la FAO sobre l’impacte del malbaratament d’aliments de 2013, indica que cada any es llencen 1.300 milions de tones d’aliments arreu del món. Per lluitar contra aquesta situació, l’Assemblea Nacional francesa ha aprovat per unanimitat una llei que obligarà a que els aliments no venuts es donin a organitzacions de caritat o s’utilitzin per alimentar a animals.

Els supermercats i hipermercats francesos hauran de prendre mesures per evitar el malbaratament i reduir les 7,1 tones de menjar que es llencen anualment a França. La llei es centra en establiments de més de 400 metres quadrats, que estaran obligats a signar acords de col·laboració amb institucions caritatives per donar els aliments sobrants en bon estat. En cas d’aliments caducats, s’hauran de cedir a empreses que els transformin en pinsos i alimentació per animals. Les sancions per incomplir la llei poden ser de fins 75.000 € o dos anys de presó.

Fins ara, moltes d’aquestes grans superfícies eliminaven els excedents d’aliments encara que estiguessin en bon estat. En paraules de Guillaume Garot, diputat socialista i ex ministre d’Agricultura i Alimentació, “veure als grans supermercats abocar lleixiu als contenidors on hi ha menjar, a vegades en perfecte estat de consum, era impossible de suportar. S’havia de posar fi a aquesta situació”.

Les estimacions del Ministeri d’Ecologia francés revelen que el 67% del menjar malbaratat a França és per part dels consumidors, que llencen entre 20 i 30 kg d’aliments cada any. Per posar fre a aquesta situació, el pla aprovat per l’Assemblea Nacional també contempla reforçar l’educació sobre l’alimentació en l’àmbit escolar.

Afegeix un comentari nou