La fundació catalana Probitas fa donacions de seroteràpia a ONG que actuen al Senegal

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
Les patologies oculars són un dels principals problemes de la població del Senegal. Font: Fundació Probitas
L'ONG fent una intervenció ocular a una nena del Senegal

La fundació catalana Probitas fa donacions de seroteràpia a ONG que actuen al Senegal

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Azul en Acción i Cirurgía Solidaria són algunes de les organitzacions receptores.

Anualment, es detecten 3.000 casos de cataractes suplementàries al Senegal i ni la meitat d'aquestes poden ser operades per falta de recursos. A més de les cataractes, la població del país també pateix altres patologies oculars com el Glaucoma i el Pterigiúm.

Des de 2015 fins ara, la Fundació Probitas col·labora, entre d’altres, amb les ONG Azul en Acción i Cirugía Solidaria, dues entitats que actuen al Senegal. Concretament, Azul en Acción treballa en diferents àrees d'intervenció com la sanitat, l'educació i la construcció d'infraestructures bàsiques. En l’àmbit sanitari s'ha especialitzat des de fa temps en projectes oftalmològics i tracta pacients de cataractes, una malaltia ocular considerada la primera causa de ceguera funcional del món.

Enguany Probitas ha tornat a donar a Azul en Acción seroteràpia per la seva campanya de consulta i cirurgia a l'Hospital de Thiadaye, a la regió de Thies al Senegal. Gràcies a aquesta darrera campanya, l’ONG ha pogut atendre 1.127 persones, realitzar 1.527 consultes i fer 297 cirurgies.

Cirugía Solidaria és l'altra ONG a la qual Probitas fa donacions anuals de material. En la seva darrera campanya ha permès valorar 1.285 pacients, realitzar 341 operacions quirúrgiques i 369 intervencions.

Aquesta entitat també ha pogut completar el marc d'assistència mèdica dels pacients i, paral·lelament, ha organitzat 5 activitats formatives en l'àmbit de la salut i l'alimentació a tota la zona rural de Sandiara, al Senegal.

Afegeix un comentari nou