Àmbit de la notícia
Internacional

L'augment de refugiats mundials porta a la Comissió Europea i a Oxfam a crear la campanya: Tu Salves Vides

  • Refugiats de la República Centreafricana Font: wikimedia.org
  • Vista aèria d'un camp de refugiats sirià Font: en.wikipedia.org
  • Desplaçats de Sudan del Sud. Font: en.wikipedia.org

Els invisibles hi són però no els veiem, i de fet, si s'unissin, els ciutadans de la Terra dels Invisibles serien el 26è país més poblat del planeta.

Els refugiats i desplaçats del món superen per primer cop des de la Segona Guerra Mundial els 51 milions. Són persones que a causa de la intensificació de conflictes es veuen obligats a fugir i deixar-ho tot enrere: família, amics, pertinences, etc. I no només això, sinó que tota aquesta realitat passa desapercebuda a ulls de la resta del món.

Per aquesta raó, Oxfam i la Comissió Europea han iniciat la campanya internacional: Tu Salves Vides. Durant el 2015, es donarà veu als afectats de Síria, Sudan del Sud i la República Centreafricana a través d'històries reals, les que no es veuen a través de les estadístiques.

El primer vídeo de la campanya mostra el que se sent al ser invisible:

Avui en dia, Síria, Sudan del Sud i la República Centreafricana són les zones en crisis de màxima categoria segons la classificació de les Nacions Unides.

Síria

Des de fa quatre anys, Síria està en conflicte, ha passat de ser un país d'ingressos mitjans a estar en ruïnes i gairebé 4 milions de refugiats han fugit, contribuint així a la desestabilització d'Iraq.

Sudan del Sud

El desembre de 2013 van començar els enfrontaments entre els membres de la Guàrdia Presidencial i l'Exèrcit d'Alliberació del Poble de Sudan, a causa de les tensions no resoltes després de més de dues dècades de guerra civil del que abans era Sudan. El conflicte ha portat que més de 2 milions de persones hagin sigut desarrelades de les seves llars necessitant així, ajuda humanitària.

República Centreafricana

La República Centreafricana fa anys que està sota una crisi silenciosa amb episodis continuats de violència. El març de 2013, després del cop d'Estat el país va iniciar una nova onada de violència dividint el país en dues zones per religions forçant al 25% de la població a fugir de les seves cases.

Centenars de persones s'han sumat a la campanya compartint a les xarxes socials amb el hashtag: #hazlesvisibles o en anglès #makethemvisible. De fet, artistes, periodistes o escriptors famosos com Miguel Bosé, Judit Mascó o Carlos Latre també s'han apuntat a la causa fent ressò del problema d'ajuda humanitària que cal.

Podeu accedir aquest estudi per més informació.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari