L'escriptor i politòleg Carlos Taibo analitzarà a la UB les tensions Rússia-Ucraïna

Fundació Solidaritat UB
Rússia davant Ucraïna: imperis, pobles, energia Font: Fundació Solidaritat UB
L'acte, organitzat per la Fundació Solidaritat UB, es basa en l'últim llibre de Taibo.

L'escriptor i politòleg Carlos Taibo analitzarà a la UB les tensions Rússia-Ucraïna

Fundació Solidaritat UB

Resum: 

Professor de Ciència Política de la UAM, Taibo oferirà una conferència el dilluns 9 de maig, a les 19 hores, a la Facultat de Geografia i Història de la UB.

La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona organitza la conferència 'Rússia davant Ucraïna: imperis, pobles, energia' a càrrec de Carlos Taibo, escriptor i politòleg, professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid. L'acte tindrà lloc el dilluns 9 de maig, a les 19 hores, a la Sala Jane Addams de la Facultat de Geografia i Història de la UB (c/ Montalegre 6 de Barcelona).

'Rússia davant Ucraïna: imperis, pobles, energia' (Los Libros de la Catarata, 2022) és el títol de l'últim llibre de Taibo, que sospesa la condició contemporània dels dos països, la crisi ucraïnesa de principis del 2014 i les diferents trames que s'han revelat a Crimea i a la Ucraïna oriental. Així mateix, l'obra aporta una reflexió crítica sobre el paper que en tot això tenen els Estats Units, la Unió Europea i la mateixa Rússia.

Carlos Taibo ha estat durant trenta anys professor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Madrid. És autor d'una vintena de llibres, en castellà, relatius a les transicions a l'Europa central i oriental contemporània. Entre les seves últimes obres hi ha Anarquistas de ultramar(Los Libros de la Catarata, 2018), Ante el colapso. Por la autogestión y por el apoyo mutuo(Los Libros de la Catarata, 2019) i Colapso. Capitalismo terminal, transición ecosocial, ecofascismo(Los Libros de la Catarata, 2020; 4a edició actualizada). Fa gairebé vint anys, convidat per la Fundació Solidaritat UB, va presentar a la UB un altre dels seus llibres: Estados Unidos contra Irak. La guerra petrolera de Bush en 50 claves (La Esfera de los Libros, 2003); i també hi havia presentat el text Veinte preguntas sobre los conflictos yugoslavos (Cristianisme i Justícia, 1994).

Afegeix un comentari nou