L’onada de fred també afecta els camps de refugiats a Grècia

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L’onada de fred també afecta els camps de refugiats a Grècia

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Les dures condicions climatològiques que viu el país hel·lè fan insostenible la situació de centenars de famílies.

A Lesbos l’ONG Proactiva Open Arms, a través del seu compte de Twitter, alertava ahir d’un fort temporal de nevades que deixava incomunicada l’illa. A Mòria, les tendes de campanya on malviuen les persones refugiades han quedat destrossades, cobertes totalment per la neu. A Vasiliki, les canonades estan congelades i s’han arribat a temperatures de -10 graus, amb famílies que no tenen accés a l’aigua i amb talls de llum diaris. Totes aquestes conseqüències de l’onada de fred que assetja Europa han fet que la situació de centenars de famílies de refugiats i refugiades sigui insostenible.

La massa de fred polar ha posat el crit al cel de les organitzacions que acompanyen a les persones que esperen aclarir el seu futur, tot denunciant que aquesta situació no es pot allargar més. Segons Metges Sense Fronteres, a Grècia hi ha "milers" de persones que esperen a camps superpoblats i lluiten contra temperatures per sota dels zero graus. "Les autoritats gregues i la Unió Europea han de prendre mesures d’emergència immediates", han instat des de l’organització. L’Organització Internacional per a les Migracions afirma que hi ha al voltant de 15.000 persones que malviuen a les tendes de campanya.

Les ONG també han denunciat que no disposen dels mitjans adequats per atendre als refugiats, ni tan sols perquè puguin escalfar-se. La Comissió Europea, per la seva banda, ha afirmat que la responsabilitat recau sobre les autoritats gregues, mentre que des del Govern grec el ministre d’Immigració Yannis Mouzalas ha arribat a assegurar que el Govern ja ha adaptat els campaments de refugiats i no hi ha refugiats que passin fred.

El fred i la neu arriba a altres països

El cap de setmana va deixar una trentena de persones mortes a diferents països. Polònia, Itàlia, la República Txeca, Bulgària, Sèrbia, Albània o Rússia també estan patint les conseqüències de les baixes temperatures. A la frontera entre Bulgària i Turquia es van trobar dos cossos de refugiats congelats al bosc, atrapats en el seu intent de creuar el mur de filferro que impedeix l’arribada de refugiats. A Belgrad, milers de persones migrades intenten continuar el seu periple cap al Nord desafiant les baixes temperatures i fins a 2.000 joves d’Afganistan, Pakistan l’Iraq i Síria dormen a edificis abandonats al centre de la ciutat a -20 graus. En el cas de Sèrbia, segons Metges Sense Fronteres hi ha 7.500 persones atrapades.

Afegeix un comentari nou