Metges sense Fronteres ofereix suport mèdic i de salut mental a les comunitats afectades de Beirut
Comparteix
La ONG internacional ha reaccionat ràpidament per fer front les conseqüencies de l’explosió del port de Beirut. Estan oferint atenció mèdica i suport piscològic a les persones més afectades.
Metges Sense Fronteres va publicar, el dijous 13 d’agost, un comunicat a la seva pàgina web, explicant tota la feina que està realitzant a Beirut, en les comunitats més afectades per l’explosió que va patir la capital del Líban, el passat 4 d’agost. El resultat de l’explosió va comportar la mort de 150 persones i 6.000 persones ferides, i la destrucció de moltes zones de la capital. La destrucció d’aquestes zones ha comportat que més de 300.000 persones hagin perdut la seva llar i no tinguin on dormir.
Tal i com especifiquen en el comunicat, la primera ajuda que van rebre els damnificats, va ser de la pròpia població de Beirut. D’una forma totalment espontània, molts ciutatadans i ciutadanes van sortir al carrer per ajudar a les persones que estaven ferides o atrapades dins la runa.
Metges sense Fronteres s’ha desplaçat fins a la capital del Lïban i ha comentat a oferir la seva ajuda. De moment, han instal·lat dos punts mèdics fixes, als barris de Mar Mikhael y Karantina, les zones més afectades per l’explosió. També han iniciat un porta a porta, per detectar les necessitats de primer nivell de la població, i han començat a repartir aigua i equipaments higiènics.
En matèria de salut mental, la situació és preocupant. Després de la Guerra Civil, les crisis econòmiques i les dificultats financeres i socials, l’explosió només ha fet que accentuar el trauma de la població de Beirut. Segons Metges sense Fronteres, això tindrà greus consequüències en el benestar psicològic de la població. La ONG ha movilitzat nou psicòlegs perquè participin en la resposta d’emergències.
Per acabar-ho d’adobar tot, el Covid-19 està fent estralls a la salut de la població. Aquesta setmana s’han disparat els positius, i pensen que potser causat directament per l’explosió del port de Beirut. En una setmana, s’han detectat més de 1.500 casos positius.
Metge Sense Fronteres treballa al Líban des del 1976. El Líban té un sistema de salut molt fragmentat i molt privatitzat, fet que comporta que la població tingui molt poc accés a l’atenció mèdica generalitzada.
Afegeix un nou comentari