Notícies del Fòrum Social Mundial 2012

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Notícies del Fòrum Social Mundial 2012

Resum: 

Porto Alegre (Brasil) torna a acollir, dels dies 24 al 29 de gener, el Fòrum Social Mundial (FSM). Aquesta proposta de construcció d'alternatives, des dels moviments socials, ja va tenir una primera edició centralitzada el 2001 a la mateixa ciutat. Enguany, però, aquesta no és una única edició centralitzada, sinó un Fòrum Social temàtic, sobre la crisi del capitalisme. I a casa nostra hi ha la proposta del Fòrum Social Català, dins del procés del FSM.

El FSM, que ha viscut un procés de descentralització progressiva, tindrà com a tema “Crisi capitalista. Justícia social i ambiental. L'esdeveniment vol ser una de les activitats preparatòries de la Cimera dels Pobles Rio+20, que es reunirà a Rio de Janeiro (Brasil) els dies 20 i 21 de juny de 2012.

Coincideix aquesta edició del FSM, a més de amb Fòrums regionals, temàtics i locals, amb una nova situació a alguns països àrabs i amb les protestes d'activistes a “occident”, on la crisi del capitalisme ha provocat moviments socials descentralitzats de protesta i construcció d'alternatives.

Aquest FSM 2012 a Porto Alegre tindrà quatre eixos transversals: 1, fonaments ètics i filosòfics; 2, Drets Humans, pobles, territoris i defensa de la Terra; 3, producció, distribució i consum: accés a la riquesa, bens comuns i economia de transició; 4, subjectes polítics, arquitectura del poder i democràcia.

Amb tot, com a mostra del procés de descentralització del procés del FSM, a Catalunya es celebrarà el FSCat, Fòrum Social Català, que prepara una manifestació ciutadana, precedida per una assemblea de les entitats que en formen part, pel dia 28 de gener a Barcelona, com podeu veure al seu web.

Afegeix un comentari nou