La continuïtat d'Open Arms està en risc per una avaria greu al vaixell

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
 Font: ProActiva Open Arms
La situació de l'ONG badalonina està en risc. Font: Open Arms.
Camps demana ajuda per fer front a una reparació definitiva. Font: Open Arms
Camps demana ajuda per fer front a una reparació definitiva. Font: Open Arms
L'equip durant un dels rescats. Font: Open Arms
L'equip durant un dels rescats. Font: Open Arms

La continuïtat d'Open Arms està en risc per una avaria greu al vaixell

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Amb la tasca de l’ONG en perill, el fundador, Òscar Camps, demana ajuda per fer front a una reparació definitiva del vaixell o poder comprar-ne un de nou, dues situacions inassumibles econòmicament en la situació actual.

La continuïtat de Proactiva Open Arms està en perill. Així ho assegura el fundador de l’ONG badalonina, Òscar Camps, després d'identificar una avaria greu al vaixell. Camps demana ajuda per poder afrontar una reparació definitiva del remolcador o comprar-ne un de nou, ja que, actualment, qualsevol dels dos escenaris és inassumible econòmicament per l’ONG.

Camps assegura que durant dos anys i mig s‘ha anat invertint en fer unes petites reparacions, que explica que són contínues, en un vaixell que ja té 47 anys. “Quan ens el van donar, el vaixell anava a ser desguassat, i vam haver de fer un gran esforç per posar-lo en funcionament”, explica Camps des de l’Open Arms, via connexió telefònica, amb 118 persones rescatades al Mediterrani central a bord.

“Tot això passa perquè les reparacions definitives són inassumibles”, lamenta Camps. L’ONG no arriba al volum de donacions necessari per restaurar l’Open Arms o per afrontar l’adquisició d’un nou vaixell. Per aquest motiu Camps demana ajuda a la societat civil per obtenir les donacions suficients. “Si uns 200.000 catalans poguessin donar entre 10 i 20 euros, podríem aconseguir-ho”, manifesta.

En cas de no rebre les donacions necessàries, Camps assegura que la continuïtat de l’ONG badalonina està en risc. “Si realment la ciutadania vol que continuem amb el que estem fent, necessitem més recursos”, assenyala el fundador d’Open Arms, qui afegeix que “aportem el nostre temps, les ganes i el risc, però particularment no podem sostenir una reparació milionària”.

L’Open Arms està esperant a rebre indicacions per desembarcar les persones rescatades a un port des d’on hauran de replantejar-se la situació. De moment, els mecànics estan treballant per reparar l’avaria al motor, en alta mar i en condicions difícils.

Si vols fer la teva donació i ajudar a Proactiva Open Arms a continuar amb la seva activitat, aquí tens tota la informació.

Afegeix un comentari nou