Open Arms realitza tests massius de la Covid-19 als geriàtrics catalans

LaviniaNext
Autor/a: 
David Carrillo
Open Arms ha començat a recolzar als equips sanitaris d’atenció primària de l'ICS. Font: Open Arms
Open Arms ha començat a recolzar als equips sanitaris d’atenció primària de l'ICS. Font: Pixabay (Llicència CC)
Els equips ja han realitzat 10.434 PCR i 3.920 han donat positiu.  Font: CC
Els equips ja han realitzat 10.434 PCR a les residències i 3.920 han donat positiu. Font: Pixabay (Llicència CC)
Els voluntaris han rebut una formació per part de treballadors de l’ICS a Barcelona. Font: CC
Els voluntaris han rebut una formació per part de treballadors de l’ICS a Barcelona. Font: Pixabay (Llicència CC)

Open Arms realitza tests massius de la Covid-19 als geriàtrics catalans

Autor/a: 
David Carrillo
LaviniaNext

Resum: 

L’ONG ha començat a donar suport als equips sanitaris d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Els objectius de Proactiva Open Arms s’han vist truncats des de l’arribada de la pandèmia global. Fa dos mesos que les dues embarcacions de l’ONG resten atracades amb la tripulació confinada a bord: l’Open Arms segueix en reparació al port de Burriana (Castelló) i el veler Astral està a Fuerteventura. No obstant això, l’ONG ha volgut reinventar-se i fer el salt de les aigües del Mediterrani a terra ferma per ajudar a combatre la lluita contra la Covid-19.

Des del dia 13 d’abril, setanta-cinc voluntaris s’han sumat als equips sanitaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) amb un nou pla de xoc: detenir la gran onada de casos i defuncions als geriàtrics catalans. Mitjançant la realització de tests massius i recollides de mostres a unes 200 residències arreu de tot el territori català es pretén mitigar el contagi i evitar més morts.

L’entitat és coneguda per actuar de manera exemplar en la coordinació d’emergències i per aconseguir tots els recursos necessaris. Des que es va iniciar la crisi del coronavirus, l’ONG es va posar a disposició tant de les administracions com de l’Hospital de Can Ruti i la Fundació Lluita contra la Sida, on set equips també col·laboren des de fa dues setmanes amb l’assaig clínic que lidera el doctor Oriol Mitjà.

Tots els voluntaris han rebut una formació per part de treballadors de l’ICS a Barcelona perquè coneguin el funcionament dels equips primaris que ja treballen a les residències, les mesures de seguretat, les metodologies de cribratge, així com les tasques que es porten a terme.

Des del dilluns, quinze equips s’encarreguen de fer tests de diagnòstic ràpid i, un cop recollides les mostres, portar-les als laboratoris adients on els professionals del Servei de Microbiologia fan les proves per PCR. En funció dels resultats, Open Arms també ajuda a zonificar els geriàtrics i a organitzar els espais per mantenir en correcte aïllament als contagiats.

Actualment ja s’han realitzat 10.434 PCR i 3.920 d’aquests han donat positiu. A més, els quatre equips de l'ONG que col·laboren amb l'Ajuntament de Barcelona han traslladat 481 persones grans a les seves llars i s’han incorporat 240 llits nous per tal d’aïllar els casos positius de la manera més adient.

Afegeix un comentari nou