Quatre municipis de Catalunya es mobilitzen amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Manifestació "Volem acollir" a Barcelona. Font: Wikipedia
Manifestació "Volem acollir" a Barcelona. Font: Wikipedia
Una família mira una exposició sobre persones refugiades. Font: Palau Robert, Flickr
Una família mira una exposició sobre persones refugiades. Font: Palau Robert, Flickr
Cartell de l'esdeveniment.  Font: Coordinadora Obrim Fronteres
Cartell de l'esdeveniment. Font: Coordinadora Obrim Fronteres

Quatre municipis de Catalunya es mobilitzen amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Coordinadora Obrim Fronteres ha convocat pel 17 de juny concentracions a Barcelona, Tarragona, Calafell i La Jonquera, on es farà la lectura d’un manifest.

El 20J es reivindicarà a tot el món el Dia Mundial de les Persones Refugiades, una cita per posar en relleu el patiment de moltes famílies que han de fugir de casa seva per diferents motius com la guerra, la violència o la discriminació ètnica. Tres dies abans, el 17 de juny, quatre municipis de Catalunya es mobilitzaran amb concentracions i diferents accions reivindicatives amb motiu d’aquesta data assenyalada. Barcelona, Tarragona, Calafell i la Jonquera seran les ciutats on, cap a la tarda vespre, la ciutadania sortirà al carrer per cridar contra la vulneració dels drets de les poblacions desplaçades. Aquesta és una acció organitzada per la Coordinadora Obrim Fronteres, que també han compartit un manifest de denúncia que serà llegit a les quatre mobilitzacions.

Des de la Coordinadora exigeixen respostes immediates a les autoritats catalanes, espanyoles i europees com garantir el dret d’asil a totes les persones, el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE) o la fi de les deportacions forçades. “Els governs ignoren les lleis existents i tanquen les seves fronteres posant en perill la vida de dones, homes i infants”, afirmen en el comunicat. En aquest sentit, aquestes són les accions previstes pel dissabte 17 de juny:


Barcelona

19:00 Concentració

Petita acció reivindicativa a la Plaça Sant Jaume, assenyalant els culpables del tancament de fronteres. També es farà la lectura d’un poema escrit per una dona de Somàlia.

19:30 Minut de silenci i lectura del manifest


Tarragona

19:00 Concentració, lectura de textos i poemes i lectura del manifest

19:30 Minut de silenci


Calafell

18:30 Concentració

19:00 Lectura del manifest

19:25 Performance basada en un poema d’un refugiat del 36

19:30 Minut de silenci

19:31 Exposició Mon-tanca al carrer Sant Pere


La Jonquera

18:30 Concentració

Es tallarà la NII pel pas fronterer de la Jonquera com a acció de protesta pel tancament de fronteres. L’últim acte serà la lectura del manifest.

Les concentracions se celebraran després de la gran manifestació del mes de febrer als carrers de Barcelona, on 300.000 persones segons l’organització i sota el lema “Volem acollir” van caminar per Via Laietana fins al mar per reivindicar la llibertat de circulació i recordar que “no hi ha persones il·legals, sinó lleis injustes”. A més d’alçar la veu per donar suport a les comunitats que són víctimes dels conflictes que viuen països com Síria, l’Iraq, el Kurdistan, l’Afganistan, Eritrea o Somàlia, també volen donar suport a la Caravana Frontera Sud a Melilla, que durant el juliol denunciarà les polítiques frontereres espanyoles. Així doncs, valors com la solidaritat, el respecte o l’empatia aniran de la mà per reclamar plens drets a les persones migrants i l’immediat i fàcil accés a vies d’asil segures i legals.

La Coordinadora Obrim Fronteres està integrada per la Plataforma Girona Acull, el Grup de Suport Stop Mare Mortum Blanes, la Plataforma per la Pau Lloret, la campanya "Casa Nostra, Casa Vostra" i una desena més d'organitzacions catalanes que defensen el dret de les persones que fugen de la guerra a obtenir un refugi.

Afegeix un comentari nou