S'activa l’ajuda a les víctimes dels huracans Eta i Iota

LaviniaNext
Autor/a: 
Oriol March
L'huracà ha causat danys molt greus en moltes zones d'Amèrica Central.  Font: Acción contra el Hambre
L'huracà ha causat danys molt greus en moltes zones d'Amèrica Central. Font: Acción contra el Hambre
Des d'Oxfam Intermon s'estan enviant aliments i equipaments per albergs. Font: Oxfam Intermon
Des d'Oxfam Intermon s'estan enviant aliments i equipaments per albergs. Font: Oxfam Intermon
Els equips de la Creu Roja ja s'han desplaçat per col·laborar amb tasques de rescat i ajuda. Font: Creu Roja
Els equips de la Creu Roja ja s'han desplaçat per col·laborar amb tasques de rescat i ajuda. Font: Creu Roja

S'activa l’ajuda a les víctimes dels huracans Eta i Iota

Autor/a: 
Oriol March
LaviniaNext

Resum: 

El pas d'un segon huracà per Nicaragua, poc després que un primer cicló arribés a gran part de l'Amèrica Central, ha causat danys molt greus en una regió molt castigada els últims anys.

L'huracà Iota ja és considerat l'huracà més potent del 2020 a l'Atlàntic. El seu pas ha provocat importants afectacions materials a la costa est de Nicaragua, especialment a la regió del Carib Nord, deixant, com a mínim, quatre morts, i arribant a ser de categoria cinc, la més alta de l'escala Saffir-Simpson. Aquest fenomen meteorològic arriba només dues setmanes després que l'huracà Eta afectés el país de l'Amèrica Central, juntament amb altres poblacions veïnes com ara El Salvador, Hondures i Guatemala.

Els dos huracans han causat danys en una regió que aquest mateix any ja ha patit les conseqüències de la tempesta tropical Amanda i encara s'està intentant recuperar dels efectes de la pandèmia mundial de la Covid-19. Davant l'amenaça de l'huracà Iota, 40.000 nicaragüencs i 80.000 hondurenys havien sigut evacuats de les zones de més risc.

Les afectacions que provocarà aquest nou cicló, que encara s'estan avaluant, se sumaran als estralls que va provocar l'huracà Eta, que va deixar com a mínim 144 morts i 120 desapareguts, a banda de més de tres milions de persones afectades. Es dóna la situació que habitatges que havien estat reconstruïts després del pas del primer cicló han tornat a patir desperfectes.

Diverses entitats i organitzacions humanitàries han activat ja diferents maneres de col·laborar i fer donacions per ajudar a les zones més afectades pels dos huracans.

Fundació Comparte

La fundació catalana Comparte està posant tots els seus esforços a aconseguir donacions per comprar ampolles d’aigua potable per Hondures, ja que molts municipis del país s’han quedat sense aigua. Es poden fer donacions a través d'aquest enllaç.

Oxfam Intermon

L'organització Oxfam Intermon s’ha posat en marxa i tal com expliquen a les seves xarxes socials ja han començat a enviar aliments a Hondures i Guatemala, a més d’equipaments per albergs. S’hi pot col·laborar amb donacions a través de la seva web i altres mitjans.

Els equips de l’organització humanitària internacional Acción contra el Hambre s’estan mobilitzant per abastir d’aigua i aliments a Guatemala i Nicaragua, a més de facilitar elements de protecció contra la Covid-19. Han activat una web per poder realitzar qualsevol tipus de donació.

Creu Roja

Pel que fa a la institució humanitària Creu Roja, les delegacions amb les quals compten a Centreamèrica des de fa més de 25 anys han preparat els seus equips, que treballen sense descans amb tasques de rescat i ajuda. Hi podeu fer donacions aquí.

Afegeix un comentari nou