Solidaritat UB exposa als instituts treballs sobre la guerra a Síria

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Solidaritat UB exposa als instituts treballs sobre la guerra a Síria

Ravalnet

Resum: 

Mostra treballs de recerca fets per estudiants de batxillerat al voltant d’aquesta temàtica i propostes d'estudi que es poden fer en aquest camp.

La Fundació Solidaritat UB ha editat una exposició sobre la guerra a Síria i la crisi humanitària de les persones refugiades amb el títol «Refugiats en el Líban» i a partir d'uns treballs que ha assessorat en el marc del programa Recerca per la Ciutadania Global. Aquesta iniciativa aborda la perspectiva de la pau, els drets humans i la ciutadania global.

La mostra va ser inaugurada al desembre de 2016 a l’Institut Vila de Gràcia durant la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar. Ara es pot veure fins al 13 de març a l’Institut Juan Manuel Zafra, i al llarg de 2017, a diferents centres educatius de la ciutat de Barcelona.

Des de la fundació expliquen que alguns i algunes de les estudiants que es fan preguntes sobre la situació a Síria i la de les persones que fugen de la guerra "hi dediquen el seu treball de recerca de batxillerat, i les informacions que aporten amb les seves investigacions poden ser molt interessants».

Gran part de l'exposició està basada en els testimonis que va recollir un alumne de l’Institut Juan Manuel Zafra a partir de les entrevistes que va realitzar a persones refugiades sirianes en la seva visita familiar al Líban, l'estiu de 2016.

Una segona recerca analitza l’acció de les entitats i l’administració local de Santa Coloma de Gramenet davant la crisi de les persones refugiades, i una tercera examina algunes informacions periodístiques que han estat elaborades sobre la situació de les persones refugiades als camps de Grècia.

Afegeix un comentari nou