SOS Racisme impulsa una campanya per compartir taula amb persones d’orígens diversos

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

SOS Racisme impulsa una campanya per compartir taula amb persones d’orígens diversos

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La Família del Costat és una iniciativa que vol convidar al veïnat de Barcelona a compartir menjar, converses, receptes i històries.

"Hi ha una ciutat on persones gitanes i paies, argentines i brasileres, catalanes i marroquines, dinen juntes". Aquest és l’eslògan del projecte La Família del Costat, una iniciativa que convida a dinar o sopar veïns i veïnes dels barris de Barcelona amb orígens culturals diversos. Impulsada per SOS Racisme i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, l’objectiu de la campanya és passar d’una ciutat diversa a una ciutat intercultural.

"Volem fer possible que totes les persones que compartim barri puguem compartir també taula i estovalles, menjar i converses, receptes i històries", expliquen des del web de la campanya. D’aquesta manera, les famílies de Barcelona podran gaudir i fer noves amistats d’una manera fàcil i divertida, aprenent sobre les diversitats culturals de l’altra persona i compartint les coses que hi ha en comú entre les persones convidades a taula.

Per participar, s’ha d’omplir un formulari per dir si es vol visitar la casa d’una altra família o si es vol organitzar un àpat a casa. A cada sopar, sempre hi ha una persona que ajuda a establir un vincle i presenta ambdues famílies. Aquesta persona rep el nom de "persona acompanyant", i per ser-ne una, es pot omplir aquest formulari. Un cop s’ha realitzat la trobada, es pot difondre el menú preparat compartint la recepta amb un correu a sensibilitzacio@sosracisme.org, per publicar-la al receptari del projecte. A més, també s’anima a tothom a compartir fotografies a les xarxes socials mitjançant el hashtag #familiadelcostat, especialment a Twitter i Instagram.

La campanya de dinars al barri del Poble-Sec tindrà lloc el 6 de novembre, i al barri de Poblenou, el 20 de novembre. Les trobades entre persones de totes les nacionalitats i cultures que viuen a Barcelona és, com comenten des de l’organització, apostar pel descobriment i la vida en comú, una excel·lent manera per obrir la ment i trencar els estereotips i prejudicis contra altres cultures.

Amb La Família del Costat, es pretén que la multiplicitat de cultures i de formes de pensar deixin de representar un element de separació i una barrera entre grups de persones, si no que siguin un element positiu per construir un nou model de relacions i de ciutat.

Afegeix un comentari nou