Tornen les Jornades de Futbol Solidari per continuar un projecte educatiu al Senegal
Comparteix
La iniciativa tindrà lloc el 22 i 23 de desembre a Mataró per recaptar fons i aconseguir l’escolarització a secundària i batxillerat de tots els infants i joves del barri de ‘Thiaroye’.
Un any més arriben les Jornades de Futbol Solidari que organitza el Grup d’Esplai l’Erol amb l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. La finalitat d’aquesta iniciativa és aconseguir fons econòmics per continuar avançant amb un projecte d’un centre educatiu al Senegal.
Les jornades de futbol solidari, del 22 i 23 de desembre, són unes jornades esportives on les persones participants paguen una quota simbòlica d’inscripció per jugar a futbol. Les persones es poden inscriure en dues modalitats: participació estàndard o participació a la lliga.
El més important, però, d’aquesta iniciativa no són els resultats dels partits sinó la suma de diners per dur a terme el projecte solidari. La data límit d’inscripció és el 14 de desembre a les 21 hores. A més, durant el cap de setmana també s’organitzen activitats obertes a tothom.
El projecte
La recaptació es destinarà a l’escola de Thiaroye de Pikine del Senegal. El projecte té com a objectiu afavorir l’escolarització de tots els infants del col·legi de secundària i batxillerat. De fet, l’escola de secundària ja compta amb diferents aules, una sala per al professorat i tres blocs de lavabos, un per pis.
Una mica d’història
Segons l’entitat, el barri de Thiaroye forma part de la població de Pikine, una ciutat satèl·lit amb més d’un milió i mig d’habitants i que està situada a l’extraradi de Dakar.
Molts d’aquests habitants provenen de l’important flux migratori de persones des del camp cap a la ciutat per buscar una oportunitat de feina. Això ha provocat un creixement exponencial de Pikine, on hi ha una manca important de tota mena de serveis i infraestructures, com per exemple centres educatius.
A Thiaroye hi viuen unes 350.000 persones i la majoria de les famílies es troben en situació de pobresa i exclusió social. Aquesta situació de marginalitat afecta especialment als infants i joves, la meitat dels quals no poden anar a escola per manca de places escolars o de recursos familiars.
Fent realitat l’escola
En aquest context, l’any 2006 els escolapis van posar en funcionament l’Escola Pia de Thiaroye, un centre d’una línia d’educació primària.
La iniciativa va ser tot un èxit, i en pocs anys el nombre de famílies del barri que hi volien escolaritzar els seus fills era molt superior a l’oferta de places de l’escola.
Els propis alumnes i les famílies demanaven que l’Escola Pia de Thiaroye també oferís els cicles de secundària i batxillerat. I és així com, el curs 2008-2009, un grup de 9 alumnes va iniciar els estudis de secundària.
En els següents cursos el nombre d’alumnes va anar creixent i va sorgir la necessitat de desdoblar alguns cursos.
La manca d’espais es va fer del tot evident i, malgrat l’ampliació de l’escola amb la construcció de dues noves aules, l’única opció per seguir donant una bona atenció als infants i joves de Thiaroye era la de construir un nou edifici: el col·legi de secundària i batxillerat.
Afegeix un nou comentari