Tree Change Dolls, el projecte de nines reformades que lluita contra els estereotips de la bellesa
Comparteix
Sonia Singh, una artista local de Tasmània, lluita contra els clixés de gènere amb el canvi d’una imatge fortament estilitzada de les nines per una aparença més versemblant.
Tree Change Dolls és un projecte creat per una artista de Tasmània, Sonia Singh, una ànima emprenedora que ha llençat una iniciativa amb un objectiu principal: rescatar i rehabilitar nines de botiges solidàries i comerços de segona mà al voltant de l’illa australiana. Els estereotips que envolten el concepte de bellesa han patit diferents canvis al llarg dels darrers anys i precisament aquesta és una de les aspiracions principals que les creacions de Singh persegueix, és a dir, canviar la imatge sofisticada i superficial de les nines per transformar-les en joguines més reals, properes i casuals al que és realment la bellesa quotidiana. Per aconseguir-ho, Sonia renova les cares de les nines extraient el maquillatge, els hi dissenya noves sabates i la seva mare cus les peces de roba amb les quals les vestiran.
Avui dia, les xarxes socials estan liderant una revolució pel que fa a la imatge física socialment acceptada com a model a seguir. Singh va decidir restablir la imatge facial de les nines amb una senzilla tècnica: retirar les pintures industrials i tornar a pintar les seves cares amb un estil més personalitzat. “Jo vaig fer les peces de roba pel primer grup de nines però aviat la meva mare, que és experta en cosir, es va oferir per fer-les”, explica Singh. Malgrat tot, la iniciativa no només vol beneficiar-se de la venda de les nines, sinó que també encoratja i anima a tothom a formar part del moviment de reutilització de les nines. En aquest sentit, Singh ha compartit una Guia d’Informació Do-It-Yourself per reformar-les i ha convidat a infants, pares i mares, avis i àvies, famílies i amics a sumar-s’hi al moviment i evitar que moltes joguines acabin llençades als abocadors.
A més, durant els inicis de l’any 2016 Singh va donar el 10% de tots els beneficis de la venda de nines a entitats sense ànim de lucre que va triar. Entre aquestes, destaquen: International Women’s Development Agency, Tasmanian Land Conservancy (TLC), Global March Against Child Labour, Save the Children, Greening Australia i Plan International Australia. Prèviament, el març del 2015, va subhastar una nina i va donar 925 dòlars a l’agència que recolza les dones de l’Àsia i el Pacífic. Una acció similar va fer a l’abril guanyant 1260 dòlars australians i es van donar a TLC, una organització que protegeix la biodiversitat de Tasmània i les espècies en perill d’extinció. Finalment, el maig del 2015 Singh va donar el 85% de la subhasta d’una altra nina a Global March Against Child Labour.
Tree Change Dolls té ja almenys 500.000 seguidors a Facebook. Després de fer fotografies a algunes de les seves nines reformades i penjar-les a les xarxes, els continguts es van tornar virals. El seu èxit va transcendir de tal manera que periodistes i fins i tot una xarxa australiana de televisió la va contactar per gravar un reportatge sobre les nines. La peça audiovisual, produïda per Rani Chaleyer amb el tècnic de càmera Daniel Hartley-Allen es va penjar online i ha arribat a Facebook a les 25 milions de visualitzacions.
Afegeix un nou comentari