Un nou mapa recull els projectes de cooperació de les universitats catalanes a més de 100 països

Fundació Autònoma Solidaria
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un nou mapa recull els projectes de cooperació de les universitats catalanes a més de 100 països

Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

L'ACUP ha creat un mapa dels projectes de cooperació universitària impulsats per les 8 universitats públiques que en són membres. Les iniciatives en marxa arriben avui a més de 100 països.

Les regions amb major presència de projectes de cooperació universitària són l'Àfrica i l'Amèrica Llatina. Al continent africà, el país on hi ha més projectes és el Senegal, amb 8 iniciatives. En el cas d'Amèrica Llatina, Bolívia és el país on actualment es concentra el major nombre de projectes de cooperació universitària per al desenvolupament, amb 6 diferents col·laboracions.

Així ha quedat constatat a partir de les dades aportades per les 8 universitats públiques que formen part de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) per l'elaboració del "Mapa de Cooperació Universitària de Catalunya". Hi queden plasmades les més de 100 iniciatives de cooperació per al desenvolupament avui en marxa en àmbits diversos, com la salut, les TIC, l'agricultura o la comunicació, entre d'altres.

La cooperació de les universitats públiques catalanes, al mapa

El mapa permet situar geogràficament l'àmbit d'acció de la cooperació universitària, alhora que aporta dades concretes de cada projecte, com la universitat o centre impulsor, els objectius del projecte, l'àmbit d'actuació, socis i contraparts associades, localització de les accions desenvolupades i el període d'execució del projecte. L'objectiu és que la nova eina permeti una millor coordinació entre universitats i el foment de nous marcs de col·laboració.

Alguns dels projectes que hi apareixen són la iniciativa d'Intercanvi d'avenços científics en etnobiologia entre l'Herbario Nacional de Bolivia (HNB) de la Universidad Mayor de San Andrés (UMSA) i l'ICTA UAB; també el projecte d'Enfortiment de l'educació pública a al Senegal, de la UPC; el reforç institucional i promoció social per l'aplicació de les energies renovables a l'Equador, de la UdG; la proposta d'educació alternativa a una zona rural del Marroc, de la UPF o el Curs Oficial d'Avaluació de les polítiques públiques, també al Marroc, de la UB. La universitat amb major nombre de projectes en aquesta línia que apareix al mapa és la UPC, amb un total de 42 iniciatives.

Segons l'ACUP, el mapa vol poder "facilitar el grau de coneixement de la comunitat universitària, de les ONG's i de la societat en general sobre els projectes i els àmbits de cooperació duts a terme per les universitats de l'ACUP". El mapa és una iniciativa "vivia", afirma l'ACUP, obert a noves aportacions i incorporacions.

Afegeix un comentari nou