UNICEF llença una campanya per denunciar el ciberbullying a les xarxes socials
Comparteix
Gràcies a la feina feta per estudiants de la Miami Ad School Germany, la campanya canvia el logo de Facebook, Whatsapp i Twitter per sensibilitzar sobre aquesta problemàtica.
Pocs dubtaran dels beneficis que han portat les xarxes socials a la vida moderna en ple segle XXI. Una comunicació més ràpida i eficaç, el seguiment de l’actualitat o el fet de compartir històries i experiències personals amb les nostres amistats són alguns dels beneficis que avui dia aquestes plataformes ofereixen.
No obstant això, no tot són flors i violes. Les xarxes socials, però, també presenten un costat fosc que es posa de manifest sobretot quan l’educació pel que fa al seu correcte ús és ben minsa. En concret, el ciberassetjament (ciberbullying en anglès) és una actitud que es dóna sovint en entorns escolars i que es manifesta a través de xarxes socials com Whatsapp o Facebook.
Amb l’objectiu de combatre aquesta problemàtica, Felix Ebell i Hana Ovčina, estudiants del Miami Ad School Germany, han creat una campanya gràfica per UNICEF per combatre el ciberassetjament. Bàsicament es tracta del redisseny dels logos de tres de les xarxes socials més populars a tot el món: Whatsapp, Facebook i Twitter. En aquests logos, es poden veure persones plorant, patint o directament, cometent l’acte més extrem que en alguns casos s’ha donat després que una persona patís episodis d’assetjament continu: el suïcidi.
Segons un informe de Save the Children presentat l’any 2016, el 7% dels infants a l’Estat espanyol ha patit ciberbullying a les xarxes socials. Entre les possibles solucions, l’organització de lluita pels drets de la infància ha demanat a les seves publicacions accions com potenciar la formació en ciberassetjament dels professionals i educar la infància en prevenció de la violència.
D’aquesta manera UNICEF segueix la seva línia de sensibilització amb una nova campanya que s’uneix a la qual ja van presentar el maig del 2017 anomenada #CierraUnicef. La campanya jugava amb l’anunci del seu tancament per destacar que ja no eren imprescindibles com a organització que treballa per millorar la situació de milions d’infants al món.
Afegeix un nou comentari