Els desitjos de les entitats jurídiques per al 2020

Suport Tercer Sector - Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
Algunes de les entitats que lluiten pels drets humans demanen el tancament dels CIE. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Algunes de les entitats que lluiten pels drets humans demanen el tancament dels CIE. Font: Unsplash.
Fedaia desitja la garantia de drets per la infància, adolescència i joventut de Catalunya. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Fedaia desitja la garantia de drets per la infància, adolescència i joventut de Catalunya. Font: Unsplash.
Migra Studium desitja que cap persona es vegi forçada a fugir dels seus països d'origen. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Migra Studium desitja que cap persona es vegi forçada a fugir dels seus països d'origen. Font: Unsplash.
Un dels desitjos de FAADA és que deixin d'existir els delfinaris. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Un dels desitjos de FAADA és que deixin d'existir els delfinaris. Font: Unsplash.

Els desitjos de les entitats jurídiques per al 2020

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector - Jurídic

Resum: 

Des d’entitats que lluiten pels drets de les persones migrants, fins federacions que promouen els drets per la infància, han fet la carta als reis mags pels propòsits d’any nou.

Amb els darrers dies de l’any, les entitats jurídiques fan un repàs a tot el 2019, per veure quins objectius s’han aconseguit i per quins altres han de continuar treballant. Per aquest motiu, fundacions que lluiten pels drets de les persones migrants, fundacions defensores dels drets dels animals, federacions a favor dels drets per la infància, associacions en defensa dels drets humans i entitats que lluiten per la igualtat de gènere han elaborat una carta als reis mags amb els desitjos i propòsits per aquest 2020.

Migra Studium

Des de la Fundació Migra Studium tenen tres desitjos per aquest 2020. Per un costat, que el govern tanqui tots els Centres d’Internament a Estrangers (CIE). Desitgen que deixin d’existir i s’engeguin solucions alternatives. Fins que això no passi, l’entitat estarà a prop de les persones internes, les visitarà i acompanyarà i reivindicarà les condicions d’internament per a que garanteixin els drets de les persones retingudes.

D’altra banda, l’entitat desitja una societat hospitalària i acollidora, on totes les persones tinguin els recursos bàsics per a viure i les oportunitats per a desenvolupar-se amb dignitat. Fins que això no passi, seguiran construint hospitalitat i buscant famílies i persones que facin créixer una xarxa de famílies hospitalàries.

La fundació també desitja que les persones no es vegin forçades a fugir dels seus països a causa de violència, conflictes o manca d'oportunitats per tenir una vida digna. Fins que això no passi, lluitaran perquè les persones que arriben puguin exercir els seus drets i construir un projecte de vida propi.

FAADA

Des de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en defensa dels Animals (FAADA) desitgen que Catalunya, d’acord amb la sensibilitat actual de la nostra societat, esdevingui lliure d’explotar dofins als delfinaris i braus als correbous. L’entitat desitja que les administracions públiques facilitin una gestió ètica de les poblacions d’animals amb els que es comparteix l’espai, especialment les catalogades com a invasores com ara els porcs vietnamites.

També desitgen buidar els refugis i protectores d’animals gràcies a la responsabilitat de les persones que adopten enlloc de comprar. FAADA anhela que les organitzacions empresarials incloguin la protecció dels animals a les seves accions de responsabilitat social corporativa i animen a les persones a canviar els hàbits de la societat que perjudiquen els animals per aconseguir una convivència respectuosa amb tots els éssers vius.

Irídia

L’Associació Irídia, centre per la defensa dels drets humans, té una llarga llista de desitjos de cara al 2020, la majoria vinculats a la feina que fan. Alguns d’ells són prohibir les bales de goma a tot l’estat, que tots els agents antiavalots vagin degudament identificats per davant i per darrere, que es tanquin els CIE, que es deroguin les lleis mordassa i les lleis racistes com la llei d’estrangeria, que es tanquin els departaments de règim tancat de les presons i que, mentrestant, s’apliqui el protocol que els regula.

Irídia també demana desitjos de cara a l’entitat, com consolidar una base social que doni força, idees i empenta per seguir treballant més i millor i trobar tot el material d’oficina com taules, cadires, prestatgeries i armaris per poder omplir el nou local que estrenaran al gener.

FEDAIA

La Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i Adolescència (FEDAIA) ha preparat una carta als reis plena de desitjos i propòsits per l’any vinent. Per començar, demana la garantia dels drets per la infància, adolescència i joventut de Catalunya i enfortir la protecció a la infància, amb un sistema on la prevenció sigui prioritària, real i efectiva.

La federació també pretén realitzar recursos econòmics amb una memòria econòmica que sigui adequada a les lleis, decrets i models i que hi hagi un reconeixement de les persones professionals implicades en l’atenció a la infància, adolescència i famílies més vulnerables, i de les necessitats de reconeixement en termes de condicions salarials.

Dones Juristes

Des de Dones Juristes i de cara a l’any vinent, desitgen que la perspectiva de gènere sigui un eix principal en el sistema judicial i que d’aquesta manera es pugui trencar amb l’actual model de justícia patriarcal que perpetua les violències masclistes que viuen milers de dones cada dia. L’entitat també desitja que la violència de gènere es redueixi a 0 i no hi hagi més víctimes per maltractament, tan físic com psicològic.

Afegeix un comentari nou