Augmenta la formació en perspectiva de gènere

Autor/a: 
David Puerta Sánchez
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Augmenta la formació en perspectiva de gènere

Autor/a: 
David Puerta Sánchez

Resum: 

L’Institut Català de les Dones ofereix formació relativa a matèria de gènere a les entitats de joves.

A finals del mes de maig, l’Institut Català de les Dones i el Consell Nacional de la Joventut Catalana van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu de donar una formació específica en matèria de gènere a les diverses entitats juvenils del territori. L’acord va ser signat per la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell i la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Núria Ramon.

Un dels objectius d’aquest conveni és donar dues formacions als joves i les joves que participen en els diferents àmbits del món associatiu. Aquestes formacions es faran durant aquesta segona meitat d’any.

Una de les formacions es celebrarà a Girona, concretament a Blanes, sota el títol de Perspectiva de gènere i moviment associatiu juvenil. Els objectius principals d’aquesta formació són:

  • Avançar per arribar a una igualtat efectiva de dones i homes.
  • Promoure la introducció de la perspectiva de gènere en el món associatiu.

La segona formació es celebrarà a Barcelona, sota el títol de Mirades Creuades: joventut, gènere i interculturalitat. L’objectiu principal d’aquesta formació és integrar la perspectiva de gènere i intercultural en la tasca diària de les entitats juvenils a fi de treballar a favor de la igualtat i la no-discriminació.

Aquests cursos es dirigeixen a les diverses entitats juvenils, als joves i als tècnics del món associatiu.

Independentment que cada curs té els seus objectius i funcions, els dos tenen l’objectiu comú de donar les eines necessàries a les entitats juvenils a fi que treballin per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre homes i dones així com lluita contra la violència de gènere.

Aquest conveni entre l’Institut Català de les Dones i el Consell Nacional de la Joventut s’emmarca dins del Pla Estratègic de polítiques de dones de la Generalitat de Catalunya ja que uns dels objectius d’aquest Pla Estratègic és arribar a la plena igualtat d’oportunitats entre homes i dones i eradicar la violència de gènere.

Afegeix un comentari nou