La col·laboració entre entitats, societat, empreses i administració com a clau per millorar l’accés als aliments

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
El Banc dels Aliments lluita per abastir les necessitats nutricionals dels col·lectius més vulnerables. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
El Banc dels Aliments lluita per abastir les necessitats nutricionals dels col·lectius més vulnerables. Font: Unsplash.
Alguns productes com la carn i el peix, són més difícils d'aconseguir per les entitats que treballen per l'accés social als aliments. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Alguns productes com la carn i el peix, són més difícils d'aconseguir per les entitats que treballen per l'accés social als aliments. Font: Unsplash.

La col·laboració entre entitats, societat, empreses i administració com a clau per millorar l’accés als aliments

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La jornada del Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja reivindicarà una millora de l’accés social dels aliments, posant èmfasi en el reaprofitament i la sostenibilitat.

El proper dimecres 11 de desembre, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja organitzen la jornada ‘Dret a l’Alimentació’.

A l’acte es presentarà el document de treball ‘Bases per a transformar el model de distribució i accés social dels aliments’ i es realitzaran diverses ponències amb responsables de projectes d'entitats socials, representants d'institucions, del món acadèmic, d'empreses del sector i altres persones que parlaran sobre la seva experiència amb el model de distribució i accés social dels aliments, reaprofitament i sostenibilitat.

L’entrada a la jornada és gratuïta i a mig matí es servirà un breu esmorzar de reaprofitament a càrrec de la Fundació Formació i Treball.

Un sistema actual deficient

Ramón Guàrdia, vicepresident del Banc dels Aliments, alerta que existeix una deficiència del sistema d’accés social als aliments. “Les persones que tenen dret a acollir-se han de ser validades pel servei social dels ajuntaments, uns serveis socials saturats amb una gestió lenta i no del tot eficaç”.

“Això significa que una persona de 90 anys que viu sola ha d’anar a renovar la seva acreditació per tenir dret a l’ajuda, quan amb altres serveis com la reducció del preu dels medicaments, només amb l’acreditació i el carnet d’identitat ja saben el que han de pagar”. Guàrdia també remarca que col·lectius vulnerables com les persones migrants pateixen una situació d’incertesa que no els permet accedir a aquests serveis socials.

El vicepresident del Banc dels Aliments explica que, a banda d’oferir l’accés als productes, s’ha de procurar que cobreixin les necessitats nutricionals. “Una dieta equilibrada requereix d’aliments com la carn i el peix, que aporten proteïna i són més difícils d’aconseguir que un paquet d’arròs o una llauna de conserves”. “S’han de promoure iniciatives que donin la possibilitat d’accedir a aquest tipus d’aliments”, afegeix.

Guàrdia assegura que “és fonamental crear una col·laboració entre entitats, societat, empreses i administració perquè l’actual model es pugui transformar”.

Afegeix un comentari nou