Marta Hernández: “La transparència de l’entitat ha augmentat l’interès i la participació en les activitats de l’AMPA”

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marta Hernández: “La transparència de l’entitat ha augmentat l’interès i la participació en les activitats de l’AMPA”

Autor/a: 
Montse Agudo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La Marta Hernández, membre de la junta de l’AMPA Goar, ens explica com ha viscut l’entitat el procés d’adequació a la Llei de Transparència.

El dia 1 de juliol de 2015 va entrar en vigor la Llei 19/2014, de Transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquesta normativa obliga les entitats que tenen relació amb l’Administració Pública a publicar informació institucional i econòmica.

Hem parlat amb Marta Hernández, presidenta de l’AMPA Goar, amb relació a com han viscut el procés per complir els requisits establerts a la Llei de Transparència.

Quines persones de l’entitat s’han implicat en l’adequació de l’entitat a la Llei de Transparència?

Totes les persones de la junta han col·laborat en recopilar la informació per complir amb la Llei de Transparència, especialment el tresorer i la vocalia de comunicació i documentació, a fi de poder-la tenir correctament a la web de l'AMPA.

Com heu viscut el procés?

Ha estat un procés llarg però amb constància i rigorositat hem pogut fer entre tots i totes.

Quin ha estat el principal repte amb el qual us heu trobat?

El principal repte era saber què i com havíem de complir amb aquesta llei.

Primer de tot hem hagut de fer una formació sobre la Llei de Transparència i una altra sobre Pàgines Web, que en ambdós casos ens ha ofert l'Ajuntament de Viladecans.

En segon lloc, hem recopilat tota la informació necessària i, finalment, li hem donat forma a la pàgina web amb l’objectiu de publicar-ho tot de manera clara i de fàcil accés per a totes les persones que la vulguin consultar.

Quins avantatges considereu que us aporta el compliment de la Llei de Transparència?

Tenir tota la informació clara i a disposició pública ens proporciona la confiança per part de totes les persones associades de la nostra entitat. Així tenen la seguretat que tot el que fem és correcte i d'acord amb les lleis actuals.

Hem constatat que amb més transparència, els pares i mares de l'escola veuen que l'AMPA treballa en benefici de totes les famílies i hem augmentat l'interès i la participació en les nostres activitats.

Quina recomanació faríeu a una entitat que es planteja iniciar el procés de donar compliment de la Llei de Transparència?

Des de la nostra experiència, animem a totes les entitats i associacions a fer tot el procés complet. Sabem que és lent però aporta molts beneficis: permet aconseguir que tota la documentació estigui clara, actualitzada i completa, tant a nivell intern com de cara a totes les persones sòcies, que en veure que tot és transparent s'acostaran més a participar i col·laborar amb el projecte de l’entitat.

Afegeix un comentari nou