La Generalitat de Catalunya engega una campanya de suport a les persones refugiades

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Francisca Cardona
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Generalitat de Catalunya engega una campanya de suport a les persones refugiades

Autor/a: 
Francisca Cardona
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

A través d'un espot, que s'emetrà durant el proper trimestre, el govern català assumeix la responsabilitat d’acollir les persones que són forçades a fugir del seu país.

La Generalitat de Catalunya ha presentat la campanya de sensibilització: Persones refugiades, persones benvingudes, amb l'objectiu de donar suport a les persones refugiades i mostrar el seu compromís per acollir-les.

La iniciativa gira al voltant d'un espot elaborat a l'Escola Pegaso de Barcelona on els protagonistes són persones refugiades i infants d'aquesta escola barcelonina. La idea va partir d’un concurs de cartes que consistia en convidar als infants dels camps de refugiats a venir a Catalunya. Després de la selecció de la millor carta es va realitzar l’espot amb el guanyador i la seva carta com a protagonistes.

Al web refugee.gencat.cat es pot trobar l’anunci així com un ampli ventall de recursos amb informació útil per a les persones nouvingudes, en àmbits tant diversos com l'ocupació, l'habitatge, salut o creences religioses, entre d'altres.

Actualment la Generalitat de Catalunya té comptabilitzades 1.216 places d’allotjament per a persones refugiades repartides en 43 municipis catalans, de les quals només 419 estan ocupades pel programa estatal d’acollida i integració.

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania té inventariats 126 recursos per als sol·licitants d’asil, entre voluntariat, habitatges i equipaments, formació, traduccions, terapeutes i similars per part de persones físiques o jurídiques que s’han ofert a la Generalitat de Catalunya o al món local.

Podeu trobar el fulletó informatiu de la campanya en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou