Trenta propostes clau per assegurar els drets dels infants

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Trenta propostes clau per assegurar els drets dels infants

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

El Síndic de Greuges de Catalunya mitjançant l’Informe sobre els drets de l’infant 2015, va posar de manifest la insuficient actuació de les Administracions Públiques envers els drets dels infants més vulnerables.

L’Informe sobre els drets de l’infant 2015 va ser lliurat pel propi Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó i l’adjunta per a la defensa dels drets dels infants i adolescents, Maria Jesús Larios, a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

L’Informe conté 30 propostes clau dirigides al govern de la Generalitat, als ajuntaments i a altres administracions locals, amb l’objectiu de reforçar i donar compliment als drets recollits a la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l’Infant.

Entre aquestes propostes destaca la prohibició de que els menors de 3 anys ingressin en centres d’infants. En contraposició, s’aposta per a promoure l’acolliment familiar, ja sigui per professionals o família voluntària aliena, que s’ha demostrat molt més beneficiós per l’interès dels menors.

Altrament, també des del Síndic s’ha demanat que es cesi amb l’afectació de les pensions dels infants i joves tutelats per la Direcció General d’Atenció a la Infància i la Adolescència, doncs això suposa una discriminació important a aquests infants. Per tant, s’ha sol·licitat que s’abonin les quantitats que han deixat de percebre els adolescents afectats.

Tanmateix, l’Informe posa de manifest que la pobresa infantil és un fet que afecta a un elevadíssim nombre d’infants i que per pal·liar això s’hauria d’imposar el dret a un nivell de vida adequat dels infants, com a dret exigible davant de les administracions públiques, les quals han de garantir una renda que asseguri uns mínims de vida digna a tots els infants de Catalunya.

“El nombre d’infants i joves de zero a disset anys atesos en centres de salut mental infantil i juvenil ha augmentat un 79,8% en el període 2003-2013”

Des de l’Informe també es tracta la manca de recursos i la saturació de la xarxa de salut mental, com a conseqüència de l’augment de la demanda d’aquests. D’aquesta manera, donada la realitat existent es reclama que s’augmentin els recursos humans, material i econòmics als centres de salut mental infantil i juvenil, per afavorir-ne l’accés i millorar aquests serveis.

Finalment, en relació a l’educació s’ha proposat que s’incrementin i es creïn noves beques i subvencions, per així assegurar una situació igualitària per tots els infants, independentment de la seva situació econòmica.

Afegeix un comentari nou