Propostes per a l'atenció de la pobresa infantil

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Propostes per a l'atenció de la pobresa infantil

Autor/a: 
Josep Villagrasa (FAC)

Resum: 

Del 2009 al 2010 la pobresa infantil a Catalunya va augmentar un 5%. Desembre passat unes jornades organitzades per FEDAIA, Fundació Pere Tarrés i Cáritas abordaven el problema a Barcelona. Ara ja podem accedir a les propostes d'aquella trobada.

Un de cada cinc nens catalans es troba actualment en una situació de pobresa. O un de cada 4... Un 23,4 per cent dels infants a Catalunya viuen amb pocs recursos i situacions de vulnerabilitat. Dificultats de les famílies per accedir a un habitatge digne, abandonament escolar, desigualtat d'accés a les activitats extraescolars... Són alguns dels problemes que es van posar sobre la taula a la Jornada sobre la Pobresa Infantil a Catalunya celebrada el passat més de desembre.

Ara, el document Propostes per a l'atenció de la pobresa infantil recull els resultats d'aquella jornada especificant el que caldria fer per evitar que els infants en aquesta situació vegin hipotecat el seu futur com a adults.

L'educació és un dels eixos fonamentals d'aquestes propostes. El document afirma que les desigualtats en el model educatiu actual són palpables, situant el fracàs escolar entre els infants amb menys recursos, mentre que paradoxalment el model educatiu afavoreix els que tenen bones condicions de vida. Per això es proposa augmentar la inversió pública en educació amb objectius ben definits com són garantir les places de guarderia pública de qualitat per tots els nens i nenes.

També es demana que es potenciï un sistema educatiu inclusiu on no hi hagi lloc per la divisió dels nens segons el seu nivell. En la mateixa línia també demanen que s'incrementi la heterogeneïtat en els centres educatius, per l'enriquiment personal que pot aportar la convivència de nens i nenes de diverses nacionalitats.

Quant a polítiques familiars, destaca la demanda de la renda bàsica per a totes les famílies i que les administracions públiques es facin càrrec de les pensions de manutenció impagades.

Finalment, també es parla de sanitat, per proposar millorar el treball interdisciplinari des dels centres sanitaris a les escoles i l'oferir un recolzament socioemocional als infants i adolescents.

Propostes per a l'atenció de la pobresa infantil - Aquí podeu consultar el document integre -

Afegeix un comentari nou