Àmbit de la notícia
Internacional

Com es pot millorar el fracàs escolar de l’alumnat nouvingut?

  • La portada del llibre.

Tot i els esforços dels últims anys en l’acollida de l'alumnat immigrant, i l’especial atenció a la diversitat cultural, els resultats educatius d'aquest alumnat segueixen sent bàsicament baixos. Aquesta situació respon a força factors, però quins d’aquests factors es poden combatre des dels centres?

I seguim amb preguntes que formula la Fundació Jaume Bofill: “La predisposició a aprendre té molt a veure amb aspectes emocionals i relacionals... els tenim prou en compte en els nostres centres? Sabem detectar les pràctiques educatives generadores d’exclusió dins els centres? Quin rol hi tenim els docents? Com és la relació que tenim amb l’alumnat d’origen immigrant?”.

 

Per debatre sobre aquestes preguntes, la Fundació proposa un acte en el qual intervindran els autors del llibre 'Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat':

 

  • Pep Gratacós, professor i tutor d’aula d’acollida a l’Institut Pere Alsius de Banyoles
  • Pilar Ugidos, mestra i directora de l’Escola Miquel Bleach de Barcelona
  • També participen: Najat El Hachmi, escriptora, i Xavier Besalú, professor de pedagogia de la Universitat de Girona

 

Dimecres 28 de setembre, a les 18.30h

  • Sala Cotxeres del Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107 - Barcelona
  • Capacitat limitada de la sala, cal confirmar l’assistència clicant aquí

 

Durant l’acte es podrà adquirir el llibre 'Diversitat cultural i exclusió escolar. Dinàmiques educatives, relacions interpersonals i actituds del professorat'. El llibre ens pot ajudar a entendre com es genera l’exclusió i el fracàs escolar dels fills i filles de famílies nouvingudes. Ho fa, ens explica la Fundació, “a partir dels resultats d’investigacions etnogràfiques, de l’anàlisi de pràctiques escolars, i de la constatació de la gran influència que tenen les idees, conductes i accions del professorat en les condicions escolars que contribueixen a l’èxit educatiu de tot l'alumnat”. Està dins de la col·lecció 'Conciutadania Intercultural', que ofereix recursos i materials, reflexius i d’aplicació a l’aula per la gestió de la diversitat sociocultural.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari