La Fundació Autònoma Solidària en lluita contra la sida

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Fundació Autònoma Solidària en lluita contra la sida

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El Programa de Salut de la FAS vol que els estudiants reflexionin entorn als riscos i problemes que pot comportar un comportament imprudent en matèria sexual, ja que no tots els danys són reversibles. En el marc del Dia Mundial contra la sida, la Fundació de la UAB realitzarà activitats i tallers de conscienciació.

Les accions del Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) són de les que tenen més visibilitat dins del campus de Bellaterra. A través de punts itinerants d’informació i assessorament sobre drogues, sexualitat i altres temes relacionats amb la salut, voluntaris i tècnics es mouen per tot el campus intentant conscienciar als estudiants dels nombrosos riscos que es poden evitar amb simples mesures de prevenció.

Enguany es compleixen 30 anys de la descoberta del VIH (sida); el primer diagnòstic de la infecció es va produir el dia 1 de desembre del 1981. Aprofitant aquesta data concreta, el Programa de Salut de la FAS portarà la campanya pel dia mundial de la lluita contra la sida al campus sota el lema “I tu com ho VIHus? 30 anys convivint amb el VIH”. Els tallers i activitats es duran a terme el dijous 1 de desembre i començaran a les 10h a la plaça Cívica. Els tallers volen motivar, durant tot el matí, a la reflexió entorn a les mesures de prevenció que es prenen en les relacions sexuals i com poden incidir aquestes en la salut, tant pròpia i aliena. Algunes activitats busquen convidar a reflexionar sobre “l’estigma i la discriminació que encara pateixen les persones que conviuen amb VIH”, comenten des de la FAS.

A la carpa que s’instal·larà, els estudiants voluntaris i col·laboradors del Programa repartiran material informatiu i preventiu; des de tríptics fins a bosses amb preservatius. A més, en el marc d’aquest aniversari, s’organitzen altres activitats en dies posteriors com el taller “El teu cos transmet emocions i altres coses” o el cinefòrum, on es projectarà la pel·lícula “Tres agujas” amb l’objectiu de debatre sobre les diferents realitats de la sida.

Aquesta activitat compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Afegeix un comentari nou