“Famílies amb veu” reivindica el paper de pares i mares en l’educació
Comparteix
La Fundació Jaume Bofill i les principals federacions d’AMPA de Catalunya han posat en marxa un projecte per impulsar el protagonisme de les famílies en els canvis i millores educatius.
El valor afegit que les famílies aporten a l’escola –sigui en forma de recursos monetaris o de temps voluntari- s’incrementa constantment. En canvi, però, la veu de pares i mares té poc pes en les estructures de participació democràtica formal del sistema educatiu. El projecte “Famílies amb veu” neix amb l’objectiu de capgirar aquesta tendència: al llarg de dos anys, vol posar en valor el treball que fan les famílies per a la millora del sistema educatiu i reivindicar el seu paper com a part implicada en l'educació.
El projecte l’impulsa la Fundació Jaume Bofill amb el suport i la col·laboració de les principals federacions d'AMPA --FAPAC, CCAPAC (escoles cristianes), FAPAES (secundària), FAPEL (Federació de Pares d'Escoles Lliures)-- i d'agrupacions escolars catalanes (AEC).
El primer pas del projecte ha estat l’enviament d'una enquesta a 1.500 AMPA d'escoles públiques i concertades de Catalunya, per conèixer-ne la salut i fer emergir el gran volum econòmic, d'activitat i de mobilització que generen. Posteriorment, es farà una enquesta telefònica a 1.500 famílies de tota Catalunya per conèixer les motivacions que les porten a implicar-se en l'escola dels seus fills i filles.
En una segona fase, el projecte obrirà un procés participatiu mitjançant grups de debat en tot el territori per tal d’identificar col·lectivament les febleses i les oportunitats del moviment de pares i mares al voltant de l'escola. L'objectiu últim és acabar redactant un Llibre Blanc de les famílies en el sistema educatiu.
Comentaris
Anònim
Afegeix un nou comentari