Àmbit de la notícia
Comunitari

Els joves extutelats, en primera persona

Autor/a
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
  • Joves que miren endavant. Foto: http://www.flickr.com/photos/ivoutin

Com és la vida d’un jove tutelat per l’Administració? Què passa quan es veu obligat a emancipar-se? Una exposició amb fotos de Joan Guerrero i textos de Bru Rovira ens permet acostar-nos a la realitat d’aquests joves i fins i tot conversar-hi.

El Palau Macaya de Barcelona acull l’exposició “Mira’m. 7 històries de vida”, formada per 21 retrats i 7 relats que expliquen l’experiència de joves que han estat desemparats en un moment important de la seva vida i que han trobat algú que els ha fet costat per no caure en l’exclusió social.

La mostra ens convida a un diàleg pròxim i divers, per acostar-nos a la realitat dels joves que en un moment de la seva vida han estat tutelats per l’Administració i, alhora, crear un espai de trobada i diàleg per a professionals, entitats, famílies, escoles i món empresarial, al voltant d’aquests joves i sobre el seu acompanyament.

El projecte, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i l’Associació Punt de Referència, inclou visites-col·loqui amb testimonis reals, en què es pot dialogar amb els protagonistes i amb persones properes a aquesta realitat. Les visites es fan cada divendres entre 10 de maig i el 30 de juny, prèvia inscripció i en grups limitats a 25 persones.

L'exposició es complementa amb un cinefòrum amb pel·lícules que tracten diferents problemàtiques socials centrades en infants i adolescents. També hi ha previst fer activitats per a escoles i jornades tècniques dirigides a professionals, entre d’altres propostes.

Des de 1995, el Departament de Benestar Social i Família ha atès més de 6.000 joves i en els darrers dos anys s’ha atès més de 2.000 joves cada any. A aquests nois i noies se’ls ofereix suport en els àmbits de l’habitatge, inserció laboral, seguiment socioeducatiu, psicològic, assessorament jurídic i suport econòmic.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari