Àmbit de la notícia
Internacional

Es presenta l'Aliança pel Control del Sucre

  • Logotip de VSF
  • “25 grams: Sucre, desinformació i portes giratòries”

Parlem d'una campanya, ““25 grams: Sucre, desinformació i portes giratòries””, que vol qüestionar el model agroalimentari actual i global. Es presenta una xarxa d'ONG.

Una xarxa d'entitats presenta a Madrid el 26 de juny la campanya 25 grams. 25 grams és la quantitat màxima diària de sucre afegit que segons l'OMS correspon a una dieta equilibrada. Actualment l'OMS estima que prenem diàriament 4 vegades aquesta quantitat.

 

La campanya vol alertar dels perills associats a l'augment del consum de sucre, “denunciar les estratègies de la indústria alimentària global per fer que sigui omnipresent a les nostres dietes”, i demanar que es reguli la seva comercialització, la publicitat de productes ensucrats adreçada al públic infantil, i que es limiti l'accés a través de polítiques impositives.

 

Proposta: des del procés de la producció i consum del sucre a la sensibilització sobre els processos de la indústria alimentària global

 

La nova campanya es presenta el 26 de juny a Madrid, de la mà de Medicus Mundi, VSF-Justícia Alimentària Global, la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU), la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA), Access Info, Amics de la Terra, Ecologistes en Acció, No gràcies, i Plataforma Rural.

 

Aquestes organitzacions conformen l'Aliança pel Control del Sucre, que serà presentada durant l'acte a Madrid. L'Aliança es presenta com una iniciativa pionera en la qual organitzacions de defensa dels consumidors, del món de la salut, agràries, ecologistes, AMPAS i ONG s'uneixen per abordar la problemàtica de la producció, comercialització i consum del sucre des d'una perspectiva mai abordada, i aportar alternatives.

 

També es presentarà l'últim informe de VSF en el qual està basada la Campanya 25 grams: “Planeta sucre: desinformació, publicitat i portes giratòries; Les armes amb les quals la indústria alimentària domina les nostres vides”. L'informe fa un recorregut per les diferents fases de la cadena agroalimentària del sucre, des de la producció al consum, passant per per la comercialització i la distribució d'aquest producte en totes les seves formes. Una “excusa” per analitzar “el sistema agroalimentari actual, les estratègies de l'agroindústria, i les conseqüències a nivell mundial de l'aplicació d'aquest model”.

 

Més informació, i confirmació d'assistència (gratuïta), en aquest enllaç.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari