Àmbit de la notícia
Internacional

The Social Coin, la moneda social que promou cadena de favors es presenta a Tel Aviv

Autor/a
Rubén Escobar
  • Moneda social. Font: Google
  • Imatge simbòlica d'una cadena de favors. Font: Youtube

El projecte català, amb presència a països com els Estats Units, és una xarxa social sense afany de lucre que promou l'inici d'accions desinteressades que es poden seguir i mesurar.  

El DLD Festival d'Innovació de Tel Aviv és un esdeveniment on start-ups de diferents països aprofiten per donar a conèixer els seus projectes. Celebrat entre el 6 i el 12 de setembre, el festival va comptar amb la presència d'una iniciativa catalana que pretén fomentar la solidaritat entre les persones. És el cas de The Social Coin, un projecte sense afany de lucre que promou la realització de diferents accions desinteressades per ajudar a altres persones i, a canvi, rebre una moneda social que simbolitza el compromís de la persona que ha fet l'acció.

 

The Social Coin, pensada per ser una xarxa social a escala global, té un funcionament senzill i fàcil d'entendre. Per començar, qualsevol empresa pública o privada, organització sense afany de lucre o persona particular pot participar. Dins de la plataforma es poden crear reptes, és a dir, col·lectives on cada membre que vulgui formar part del repte pot fer-ho mitjançant accions particulars i de caràcter altruista.

       

 

Quan es realitza l'acció la persona beneficiada haurà de seguir la cadena de favors i rebre la moneda fins que després de 3 mesos, ja es podrà plantar la moneda amb tots els membres que han participat a la cadena de favor. Així doncs, les monedes porten una llavor interna i poden fer créixer una petita planta. En aquest sentit, són biodegradables i tenen un codi únic amb el qual es poden seguir totes les històries d'aquell repte.

 

Fins aleshores, s'han produït 126.591 favors amb més de 19.507 monedes. En l'àmbit local, institucions com l'Ajuntament de Barcelona ja s'han interessat pel projecte. Els beneficis de la iniciativa són, a part d'ajudar a algú i sentir-se bé amb un mateix, crear un impacte positiu a l'entorn de les persones i sentir la pertinença a un grup social.  

 

Pel que fa a les organitzacions sense afany de lucre i persones del Tercer Sector, la fundació iWith.org s'encarrega d'explicar i dinamitzar el projecte entre els actors d'aquest àmbit associatiu. Tothom qui vulgui participar ho pot fer a través d'aquest enllaç i per més informació també por contactar directament amb la fundació.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari