Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys

Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys
Dilluns, 30/09/2013 fins Dimarts, 12/11/2013

Un lector d'ebooks, entrades per a la Filmoteca, una visita al diari Ara i lots de llibres són els premis que poden obtenir els guanyadors del concurs convocat pel Servei de Biblioteques de Catalunya i BookMovies.

Un booktrailer és un petit vídeo publicitari que presenta un llibre de manera que capti l'interès del lector, amb l’ús de qualsevol tècnica audiovisual, des d’actors i rodatge fins a videoanimacions. A internet n'hi ha milers.

Aquest concurs de booktrailers té per objectius promoure la lectura entre els adolescents i joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic, i fomentar el desenvolupament d’habilitat digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors.

Amb aquest propòsit el Servei de Biblioteques ha desenvolupat el projecte amb l’empresa BookMovies, i compta amb el suport del Gremi de Llibreters de Catalunya, i la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, el Diari Ara, el Gremi d’Editors de Catalunya. També hi col·laboren 14 editorials: Alfaguara, Ediciones B, Bambú, Bromera, Cruïlla, Destino, Edebé, Everest, Fanbooks, La Galera, Macmillan, Maeva, Montena i Tombooktu.

El Jurat està format per escriptores, actors, llibreters, editors i experts en llibres, marketing, cinema, vídeo i internet: Gemma Lienas, Andreu Rifé, Hypatia Pétriz, Neus Arqués, Segimon Borràs, Esteve Riambau, Alex Gutiérrez, Antoni Daura, Jaume Vilarrubí, Àngels Massísimo i Teresa Férriz. Definiran els guanyadors en les categories de millor booktrailer, el més creatiu i el millor guió.

El trailer més votat rebrà el premi del públic. Els guanyadors rebran un e-reader, entrades per a la Filmoteca de Catalunya, una visita guiada al diari Ara i lots de llibres.

Per participar al concurs és molt fàcil:

  • Busca col·legues i fes un equip d’un màxim de 4 persones.
  • Trieu el llibre que volgueu, i llegiu-lo, si encara no ho heu fet.
  • Penseu bé el guió i com fareu la producció.
  • Graveu i editeu un video de màxim 90 segons. Amb una sola condició: que en algun moment aparegui almenys un un llibre físic i/o un lector d’ebooks o tablet, ja siguin sols, en una prestatgeria o en una biblioteca.
  • Pengeu-lo a youtube o a vimeo.
  • Inscriviu-vos al formulari que trobareu a la web de BookMovies. Tens temps fins al 12 de novembre!

Per a més informació

i en aquest video:

Els premis es lliuraran el 29 de novembre a les 17h a la Filmoteca de Catalunya.

Data: 

Dilluns 30 set

Hora: 

00:00

Correu electrònic de l'organitzador: 
dani@bookmovies.tv