Un nou tsunami colpeja Indonèsia i deixa més de 400 persones mortes
Comparteix
La catàstrofe natural va transcórrer el passat 22 de desembre a la costa de l’estret de Sonda, entre les illes de Java i Sumatra.
Indonèsia torna a estar en estat d’emergència. Després de la catàstrofe ocorreguda el mes de setembre a les illes Cèlebes i sense que la població afectada hagi tingut temps a recuperar-se, ara, un nou tsunami ha tornat a colpejar el país deixant, almenys, 429 persones mortes i més de 1500 ferides.
La catàstrofe natural va transcórrer el passat 22 de desembre a la costa de l’estret de Sonda, entre les illes de Java i Sumatra provocant que més de 15.000 infants i famílies hagin hagut de desplaçar-se a les zones més altes de l’arxipèlag, segons informa l’agència internacional ‘Reuters’.
El tsunami ha estat provocat per un gran desplaçament de terra submarina després de l’erupció del volcà ‘Krakatoa’, situat en una zona que serveix d’enllaç entre el mar de Java i l’oceà Índic.
El tsunami del dissabte és el darrer d’una sèrie de tragèdies que han afectat aquest any Indonèsia. El desastre natural a Cèlebes va ocórrer a finals de setembre i ja va deixar més de 5.000 persones desaparegudes i unes 1.763 mortes. A aquestes víctimes s’hi sumen gairebé 500 persones més mortes entre juliol i agost per una bateria de sismes que van afectar l'illa de ‘Lombok’.
Les ONG ja han posat en marxa dispositius d’emergència per ajudar la població afectada:
Equips d’UNICEF s’han desplaçat a la zona afectada per valorar la situació i les necessitats de la població després de la tragèdia i ha activat una campanya de donació per enviar ‘kits’ de primers auxilis.
Metges sense Fronteres compta amb personal desplaçada al país per atendre les víctimes del tsunami i oferir atenció mèdica a totes les persones afectades per la catàstrofe. Des d’aquesta ONG també s’ha activat aquesta campanya de donacions.
‘Save the Children’ Compta amb articles de primera necessitat per distribuir al lloc dels fets que inclouen làmines de plàstic i cordes per construir refugis temporals, ‘kits’ d'higiene i bidons i diversos materials educatius per propiciar que els nens i nenes tornin a l'escola quan abans millor.
Indonèsia es troba enclavat al Cinturó de Foc del Pacífic i és escenari recurrent d'aquest tipus de fenòmens naturals que causen estralls entre la població.
Afegeix un nou comentari