UNICEF denuncia que dos infants de cada classe pateixen ciberassetjament
Comparteix
Coincidint amb el Dia de la Internet Segura, l'ONG va llançar una campanya a les xarxes socials amb l'objectiu de conscienciar infants i joves del mal que pot fer el 'ciberbullying'.
La cara visible de la campanya és l'actor Miguel Bernardeau. En un vídeo, que vol esdevenir viral, puja una foto a la xarxa social Instagram i, de seguida, comença a rebre notificacions de seguidors/ores als quals agrada la publicació o hi escriuen missatges. La idea és fer reflexionar sobre què passaria si aquests 'm'agrada' i comentaris fossin insults. Així, insta els i les joves a promoure un canvi d’actitud per aturar l’assetjament i la violència a les aules.
La campanya es diu #2entuclase i alerta que gairebé el 7% dels estudiants d'entre 12 i 16 anys han patit ciberassetjament en els últims dos mesos. Això suposa que almenys dos infants de cada aula s'han vist involucrats en situacions de 'ciberbullying'.
Des d'UNICEF alerten que el ciberassetjament pot causar un dany profund: "La petjada que deixa, tan digital com en la vida de qui ho pateix, és molt difícil d’esborrar". Per això, amb la campanya, i també en els seus projectes educatius, intenten mostrar a infants i adolescents els riscos i els animen a no ser còmplices i a rebutjar la violència a les aules.
El vídeo de la campanya ha estat elaborat amb la col·laboració de PlayGround i va ser llançat coincidint amb el Dia de la Internet Segura, que es va celebrar arreu del món el 5 de febrer. A Catalunya, el programa de la Generalitat de Catalunya per sensibilitzar en ciberseguretat Internet Segura és la impulsora d'aquesta diada. La resta de l'any, també ofereix recursos per treballar la seguretat a Internet amb els i les més joves.
Afegeix un nou comentari