Àmbit de la notícia
Social

Una gimcana digital per accedir a un concert en defensa de l'educació en el lleure

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
  • El joc interactiu es presenta amb un vídeo en el qual diversos infants, joves, cuineres i monitores defensen la importància de l’educació del lleure. Font: Fundesplai.
    Font: Fundesplai

Fundesplai organitza aquesta activitat per començar a preparar l’estiu i seguir promovent la proposta educativa per a la ciutadania global.

Cada any en aquestes dates, Fundesplai organitzava la Festa Esplai, un dels esdeveniments de l’any en l’àmbit de l’educació en el lleure. Enguany, l’acte aplegava milers d’infants i joves al Parc Nou del Prat de Llobregat en una jornada de jocs i diversió familiar. Aquest any, per les restriccions derivades de la Covid-19, s’ha hagut d’anul·lar la Festa Esplai, però s’ha proposat una alternativa, més digital, segura i adaptada als temps que corren.

Es tracta del Passaport fESTIU: una gimcana online que té com a cloenda l’accés a un concert, també a distància. Tot i que l’actuació tindrà lloc a Centre Esplai, l’accés al concert només es podrà fer via streaming. És a dir, es retransmetrà en directe a través de l’enllaç que s’obtindrà un cop superades totes les proves de la gimcana. Així, petits/es i grans podran ballar plegats des de casa. El joc interactiu està actiu des d’aquesta setmana i l’actuació musical tindrà lloc el dissabte 8 de maig, a les 18 h.

Un missatge a favor del lleure

El joc interactiu es presenta amb un vídeo emotiu en el qual diversos infants, joves, cuineres i monitores defensen la importància de l’educació en el lleure.

 

El missatge és clar: “El passaport fESTIU no és un passaport qualsevol, no entén de fronteres, de límits, no entén de diferències, sinó del que ens uneix. És el passaport de totes aquelles persones, infants, joves, famílies, cuineres, monitors i monitores dels esplais, a les escoles i a les cases de colònies, que durant aquest curs tant difícil hem seguit apostant pel lleure, perquè el lleure és essencial, perquè el contacte amb la natura és essencial, perquè compartir temps i espais amb altres és essencial i ens fa sentir millor i millors persones”.

NuSOS

A més, l’esdeveniment gira al voltant de NuSOS, la proposta educativa de Fundesplai per als cursos 2019-2021. NuSOS ofereix una reflexió crítica sobre el fet migratori i el refugi en el marc de l’actual crisi social i humanitària. Des del 2019, la fundació està organitzant activitats per motivar infants i joves a tenir un esperit crític, a mobilitzar-se i a implicar-se en el canvi per formar part de la solució.

La proposta sempre va de la mà d’una perspectiva pedagògica que contempla l’infant com a “subjecte de drets, és a dir, com a ciutadania amb capacitat per aportar activament a la societat”, tal com assegura Susagna Escardíbul, pedagoga de l’àrea d’Innovació i Continguts de l’entitat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari