El Til·ler impulsa una campanya per reforçar el Seguici de les Festes del Tura
Comparteix
La recol·lecta, que es duu a terme a través de micomecenatge, permetrà invertir en els arranjaments de la nova Orquestra Tradicional del Tura i revisar la posada en escena del seguici.
El Til·ler, l'Associació de Cultura Popular de la Garrotxa, llança una campanya de micromecenatge per finançar la revisió del Seguici Popular de les Festes del Tura, la gran celebració d'Olot. L'objectiu és consolidar el seguici gràcies a la incorporació d'una Orquestra Tradicional i el reforç de la posada en escena de les figures.
L'any 2017 apareix el Seguici Popular de les Festes del Tura com a resposta a la necessitat de concedir un espai per a la faràndula històrica del centre de la ciutat i a les entitats de cultura popular. Des de llavors, els actes d'aquesta festivitat s'han consolidat com a manifestacions del patrimoni cultural, artístic i tradicional de la vila.
Aquest any, però, l'Associació El Til·ler, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura, ha posat en marxa un projecte de revisió del Seguici amb el llançament d'una campanya de mecenatge. El propòsit és aconseguir un pressupost extra que contribueixi a dignificar al màxim els balls de la faràndula i les actuacions de les entitats.
"A Olot tenim un seguit de tradicions de gran importància històrica i artística, però que no tenen un moment de lluïment durant les Festes del Tura", sosté Àlvar Borrell, president de l'Associació El Til·ler. És per això que la campanya impulsarà dos projectes: la creació de l'Orquestra Tradicional del Tura i la revisió de la posada en escena dels elements del Seguici.
Per una banda, la formació de l'orquestra té la voluntat de posar un acompanyament musical a l'alçada del valor històric i artístic de les figures. El compositor Dani López dirigirà una formació de disset músics amb gran diversitat d'instruments tradicionals, com la cornamusa, el tible, la tarota o el timbal redoblant. La sonoritat serà semblant al de la cobla de sardanes, però amb un caràcter més tradicional.
D'altra banda, s'assegurarà la qualitat del vestuari dels portadors i del ball de les figures. Gràcies a les aportacions del coreògraf Àlvar Borrell, es treballarà la posada en escena, modificaran els elements coreogràfics i es redissenyaran els vestuaris de tots els portadors.
Suport ciutadà
De moment, la resposta de la ciutadania ha estat molt positiva. "A Olot la faràndula és molt estimada, i la gent té moltes ganes de poder fer les seves aportacions a la festa", considera Borrell, que afegeix que "ara que venim d'una època complicada, la gent està molt sensibilitzada amb el tema".
Tal és el suport que, amb el propòsit de recaptar 2.500 euros, la campanya ja ha assolit el 29% de l'import en un parell de dies. A l'hora de contribuir, les aportacions s'ajusten a totes les butxaques, i, a més, ofereixen a canvi regals com bosses de mà amb dissenys del seguici, litografies de diferents artistes d'Olot, o un col·loqui amb els directors del Seguici.
Afegeix un nou comentari