El Centre de Masculinitats Plural atén més de 2.800 persones en el seu primer any
Comparteix
Es tracta d'un equipament impulsat per l'Ajuntament de Barcelona que ofereix atenció psicològica, activitats i formacions sobre masculinitat i gènre, així com recursos i eines oberta a la ciutadania, les entitats i professionals.
El Centre de Masculinitats Plural tanca el primer any d’activitat amb més de 280 sessions d’activitats organitzades, on hi han participat 2.861 usuaris. Aquest servei, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i obert a tota la ciutadania, va néixer l’octubre del 2021 amb la finalitat d’implicar els homes en la igualtat de gènere i la prevenció de violències masclistes.
L’equipament, que es dirigeix principalment a la població masculina, ha treballat al llarg de l’any amb l’objectiu de ser motor de canvi en els models relacionals. Treballen perquè aquests models esdevinguin més oberts, saludables i respectuosos, així com per erradicar estereotips de gènere. Des de l’Ajuntament recorden que la iniciativa “vol contribuir a generar imaginaris col·lectius diferents del significat més estricte i caduc de ‘ser un home’ o ‘comportar-se com un home’”.
Durant el primer any de funcionament, Plural ha nodrit la seva activitat de xerrades, sessions culturals, formacions i conferències. Totes elles centrades en temes com la sensibilització de les violències masclistes o la criança positiva. Ha atret públic de tota mena: adults - l’edat mitjana és de 37 anys -, joves, professionals i persones interessades fer i contribuir al canvi.
De les activitats programades, 67 han estat de sensibilització i han comptat amb la participació de més de 1.500 persones. Segons informen des de l’Ajuntament, el 60% d’elles era la primera vegada que feien una activitat relacionada amb l’àmbit de les masculinitats i el gènere.
A més de les activitats de sensibilització i divulgació, Plural disposa d’un programa d’atenció a les violències que ha atès prop de 500 homes, 1.600 atencions individuals i un centener de grupals. Plural també ha habilitat espais per revisar nous models de masculinitat, analitzar sobre el seu impacte social i reflexionar sobre la implicació dels homes en la justícia de gènere.
Un espai virtual amb informació, recursos i activitats
L’equipament ha impulsat la plataforma Decidim Masculinitats, un espai virtual de difusió col·laborativa que té per objectiu identificar els interessos de la població masculina, recollir demandes i generar contingut d’interès.
Disposa de fòrums de debat, permet generar processos participatius, consultar les properes formacions del centre o inclús fer reserva d’espais. Des de l’Ajuntament valoren positivament l’acollida de la iniciativa fins al moment: “hi han participat 803 persones i té més de 200 subscriptors”.
L’equipament bufa la primera espelma en un acte públic
El mes d’octubre es van celebrar les II Jornades Masculí Plural. Aquest esdeveniment ha estat la culminació del primer any d’activitat del centre, arreplegant 170 persones. Mitjançant un seguit de taules rodones, es van tractar temes com la sexualitat masculina i la implicació que té en les vides i les relacions de les persones en els diferents àmbits.
Afegeix un nou comentari