Àmbit de la notícia
Internacional

FundiPau: 40 anys fomentant la cultura de pau

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Carlos Faneca / Dani Sorolla
  • La Carme Suñé és presidenta de Fundipau des de l'octubre del 2021, tot i que feia més de deu anys que formava part de l'entitat.
    La Carme Suñé és presidenta de Fundipau des de l'octubre del 2021, tot i que feia més de deu anys que formava part de l'entitat.
  • Aquest 2022, l'Albert Caramés ha accedit a la direcció de Fundipau i ha pres el relleu de Jordi Armadans.
    Aquest 2022, l'Albert Caramés ha accedit a la direcció de Fundipau i ha pres el relleu de Jordi Armadans.
  • Les activitats de sensibilització amb escoles són un dels pilars de l'acció de l'entitat.
    Les activitats de sensibilització amb escoles són un dels pilars de l'acció de l'entitat.

Amb motiu del Dia Internacional per la Pau, parlem amb la Carme Suñé i l'Albert Caramés, presidenta i director de FundiPau, una entitat de referència que enguany compleix quaranta anys treballant per la pau, la noviolència i el desarmament.

FundiPau va néixer l’any 1983 gràcies a l’impuls d’un grup de persones convençudes que l’opinió pública és l’eina més poderosa de transformació social i per caminar cap a un món en pau. Avui, quaranta anys després, continua amb el mateix convenciment i treballant amb forces renovades per avançar cap a una societat lliure de violències

Al llarg de la seva trajectòria, ha dut a terme incomptables activitats d’educació i sensibilització per la pau, d’incidència política i activisme en campanyes pel desarmament i el control d’armes, tant en l’àmbit català i espanyol com en l’internacional, i de suport a processos de pau. I ha contribuït a assolir fites importants, que van, entre altres, des de posar fi al servei militar a l’Estat espanyol fins a promoure, conjuntament amb moltes altres entitats i moviments, el Tractat sobre la Prohibició d’Armes Nuclears (TPAN), aprovat per Nacions Unides el 2017. 

Amb tot, com assenyala Carme Suñé, la sensació sempre és que queda encara molta feina per fer, i el moment actual és crític, amb una guerra al cor d’Europa que ha fet revifar l’amenaça nuclear i més d’una trentena de conflictes armats actius al món. Amb motiu del Dia Internacional per la Pau, repassem la història de l’entitat i els reptes de futur de FundiPau amb la seva presidenta, Carme Suñé, i el seu director, Albert Caramés

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari