Muriel Casals: ens cal més democràcia i més Estat del Benestar

Muriel Casals: ens cal més democràcia i més Estat del Benestar

Resum: 

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat

Més democràcia

En aquests moments el principal repte per a les entitats que treballen en els diversos àmbits de la nostra vida en societat consisteix en fer crèixer la majoria que estem en favor de l’exercici del dret de decidir. Per això hem d’impregnar tota la nostra activitat del desig democràtic de poder votar sobre el nostre futur com a país. Pels que creiem que el millor futur passa per la construcció d’un estat, el repte pren la forma de convidar tothom que sigui susceptible de participar i compartir l’alegria que ens procura la convicció de treballar plegats per un món més just.

... i més Estat del Benestar

Si volem un estat és perquè estem convençuts de que és una condició necessària per assegurar el bon funcionament de l’Estat del Benestar. Si disposem de la capacitat de gestionar els impostos generats a Catalunya podrem decidir com han de ser els ingressos i les despeses públiques. Caldrà mantenir la tensió positiva que avui ens impulsa a participar activament en la vida col·lectiva per mantenir-nos en alerta sobre les decisions del Pressupost de la Generalitat. Perquè sabem que la justícia social exigeix una política activa de redistribució de la renda.

Torna a la pàgina reptes de futur

Afegeix un comentari nou