Al món del lleure no fem vacances

L'educació en el lleure no fa vacances a l'estiu. Font: Arxiu Xarxanet

Al món del lleure no fem vacances

Resum: 

Ara que s’atansen les vacances d’estiu, totes les entitats, serveis i organitzacions lligades al món del lleure educatiu continuem la nostra tasca educativa acompanyant infants, adolescents i joves en aquest temps tan especial.

 Font:

Amadeu Bonet i Boldú

Consiliari i membre del Patronat de la Fundació Verge Blanca de Lleida.

més articles de Amadeu Bonet i Boldú

L’estiu ens ofereix la possibilitat de continuar l’acció duta a terme durant l’any des dels centres d’esplai, les escoles de monitoratge i direcció, els casals, i altres ofertes de lleure, amb nous formats d’accions educatives que responguin a les necessitats de tota la població ja sigui tant amb la qui treballem durant l’any, com amb la qui participa de bell nou a les nostres accions i activitats d’estiu.

Des de la Fundació Verge Blanca (FVB) de Lleida portem ja més de 60 anys al servei del lleure educatiu a les comarques lleidatanes. Els Esplais, les Colònies, els Casals de vacances, els Campaments, les Rutes, els Camps de Treball i els Cursos de Monitoratge i Direcció d’activitats de temps lliure infantil i juvenil són, entre d'altres, les activitats que duem a terme al llarg de tot l’any i que a l'estiu s'intensifiquen per la possibilitat de fer accions noves, de més durada i amb més participants.

Des de la FVB entenem l’educació en el temps de lleure, com l’acompanyament d’un procés de creixement personal, de desenvolupament de la personalitat i de la realització personal, que afavoreixi un creixement integral en totes les dimensions (física, social, cognitiva, comunicativa, emocional, espiritual, ètica i estètica) constant i progressiu de cada persona que participa en les nostres accions educatives i activitats.

Pretenem que allò que duem a terme esdevingui una proposta educativa per a tots els infants i joves, amb una especial atenció per tots aquells més vulnerables que hi ha al nostre entorn i que en aquest període estival poden estar en risc de patir una certa exclusió social. I això ho fem possibilitant que gaudeixin d’un temps de creixement personal i social mitjançant activitats que promouen el treball en hàbits, actituds i valors oferint propostes com Vacances per Créixer que s’han dut a terme de manera ininterrompuda des de l’estiu del 2012 fins ara.

I per acabar, cal dir que la majoria de les accions i activitats, tant les que es fan durant el curs escolar com durant l’estiu, monitores, monitoris i monitors ho fan des del voluntariat, que, en un món on tot es paga, suposa un valor afegit que trametran amb el seu testimoniatge mostrant que un altre món és possible.

Afegeix un comentari nou