El Dia Mundial contra el Càncer és cada dia

La Lliga Contra el Càncer elabora samarretes a Benifallet.  Font: Lliga Contra el Càncer

El Dia Mundial contra el Càncer és cada dia

Resum: 

Contribuir a assolir el benestar de qui pateix càncer només es pot fer des del treball constant.

 Font:

Lliga Contra el Càncer

Organització no governamental sense ànim de lucre constituïda el 23 de juliol de 1993, que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població.

més articles de Lliga Contra el Càncer

Està molt bé que cada 4 de febrer ens recordin que tenim una malaltia que afecta un alt percentatge de la població i que sembla que any rere any aquesta xifra va en augment. Les estadístiques, les tasques de prevenció i la visibilització de la malaltia són indiscutibles en una data tan senyalada, però deixeu-nos fer especial èmfasi en el fet que el Dia Mundial Contra el Càncer, per a les persones que ho vivim a prop, és cada dia.

El compromís d’una entitat com la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, que es fonamenta en el voluntariat, va molt més enllà d’un Dia Mundial, i és que el motor de tot plegat són les persones que confluïm en aquest esforç constant i tenaç en el qual estem involucrades.

Les persones que formem la Lliga, des de qualsevol racó del territori, des de qualsevol condició social, fem cap per sumar forces per a un únic objectiu de manera col·lectiva: promoure el benestar i donar suport a les persones diagnosticades de càncer i les seves famílies. Aquest propòsit es fa amb l'opinió de professionals de la salut que omplen de rigor els continguts que volem transmetre i a qui ens adrecem per informació i atenció sanitària, també amb un equip humà a la nostra seu que ajuda a la coordinació entre delegacions de tot el territori, així com en les tasques del dia a dia, perquè a la Lliga l'acció ha de ser constant.

Però una entitat com la Lliga no faria res sense el compromís i l’entrega de totes aquelles persones voluntàries de totes les 123 delegacions que formen l’entitat, centenars de persones que moltes vegades des de l'anonimat treballen donant el seu temps i compartint el seu testimoni amb la societat, com a exemple de superació i adaptació després del diagnòstic i els tractaments.

Per tot això, el nostre dia mundial contra el càncer és cada dia, perquè contribuir a assolir el benestar de qui pateix càncer només es pot fer des del treball constant. Una entitat de voluntariat i compromís social com la Lliga pot contribuir promovent des de les conferències científiques més rigoroses als esdeveniments més lúdics, des de tots els prismes i totes les vessants possibles, per tal de donar visibilitat a la qüestió oncològica i normalitzar-la en la societat actual. I és que estant presents és com podem fer front a una malaltia com el càncer, amb constància i fets.

Fem d’aquest Dia Mundial el del reconeixement de com la suma diària d’esforços: científics, socials, humans, solidaris, emocionals, creatius.... pot contribuir a generar un present i un futur més esperançador per tots, així és com ho sentim a una entitat de voluntariat com la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Afegeix un comentari nou