La força dels números

La força dels números. Font: Unsplash

La força dels números

Resum: 

Ara més que mai, les entitats han d’estar unides per defensar els drets conquerits i per seguir fent camí per les noves generacions i pels drets que encara se’ns neguen.

 Font:

Manuel Peinado

President de la Federació Plataforma d'Entitats LGTBI de Catalunya.

més articles de Manuel Peinado

La nostra societat és diversa i aquesta és part de la seva gran riquesa. La gran majoria de persones del col·lectiu LGTBIQ+ se senten orgulloses d’aquesta diversitat i la potencien individualment o en conjunt a través de la lluita, la socialització, la cultura i el voluntariat en tot tipus d’entitats i associacions que volen, al cap i a la fi, seguir millorant la situació de totes aquelles persones que porten la diversitat com a bandera.

Podria semblar, en ple 2021, que a les persones LGTBIQ+ ja només els hi cal acabar de polir els drets aconseguits però, malauradament, encara cal lluitar per reivindicar drets que el col·lectiu LGTBIQ+ no ha pogut assolir i que són bàsics. I no només això, ja que a més de la feina que queda per davant, cal estar sempre en alerta per lluitar contra certes conductes vers el nostre col·lectiu.

Els casos de gent que odia als que consideren diferents, que odia aquesta diversitat, segueixen ben presents a tot arreu. I certs discursos polítics aviven aquest odi i li donen poder emparant conductes que no podem permetre. Res pot justificar una agressió, ni física ni verbal. Res pot justificar la prohibició de drets. Res pot permetre que se’ns tracti de manera diferent negant el que és una evidencia, que som una part important de la societat i que estem orgullosos de pertànyer al col·lectiu LGTBIQ+.

Parlem de Drets Humans i s’han de respectar. Però, què podem fer quan aquest respecte no existeix? Què podem fer quan la inseguretat ocupa els espais públics? Hem de ser conscients de la força que hi ha en els números i, ara més que mai, les entitats han d’estar unides per defensar els drets conquerits i per seguir fent camí per les noves generacions i pels drets que encara se’ns neguen.

El poder de les entitats

Històricament, la feina de les entitats i les associacions -a Catalunya i a tots els territoris del món- ha estat sempre al centre dels avenços en llibertat i drets. Veteranes o més recents, existeix una gran diversitat en les organitzacions i aquesta és l’arma secreta del col·lectiu LGTBIQ+. Perquè, com ja hem dit, en la diversitat està la riquesa i la força.

Les associacions connecten amb les persones LGTBIQ+ a través d’un dels contextos que més influeix: el territori on naixem, creixem, vivim o treballem. El poder de les entitats és gran, ja que tenen la confiança de moltes persones. I aquesta força encara es pot fer més gran treballant en xarxa entre organitzacions, compartint i ajudant-se les unes a les altres.

El moment crític que està passant la societat demana unir forces per poder donar suport i resposta entre totes. Per una defensa dels drets de la ciutadania sigui on sigui ja que la realitat d’un territori com Catalunya no es únicament la d’una capital com Barcelona ni aquesta pot definir tota l’agenda. És molt important que les persones de tot arreu, sense importar el número d’habitants del seu lloc de residència, puguin ser visibles, tinguin els mateixos recursos i mecanismes. I això es el que volen promoure, protegir i promocionar organismes i federacions com la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya (Plataforma LGTBIcat) que està integrada per diferents associacions del col·lectiu LGTBIQ+. Unes associacions que pertanyen a diversos àmbits com el cultural, l’esportiu, la salut o els drets i que aporten tots els seus coneixements, experiència i integrants per fer pinya conjuntament.

Aquest és l’objectiu i la voluntat: ser una força en les polítiques públiques LGTBIQ+. Però, quina és la manera d’aconseguir-ho? Com podem arribar a tothom? L’única manera de fer-ho és a traves de la gran feina de cadascuna de les entitats que integren un organisme com el nostre i del treball transversal que s’hi fa. Un treball que agafa del millor de cada entitat i ho comparteix. I ho amplifica. Aquest és el camí. Agafats de les mans, no podran passar.

Afegeix un comentari nou